Soukromý pilot Randy Jones tvrdí, že personál, který uklízí odpadky a zbytky z předcházející linky, si nemění rukavice a začíná balit jídlo pro další cestující, píše The Sun. (Foto: Flickr)

Randy Jones pracuje jako soukromý pilot téměř 20 let a říká, že jídlo a nápoje na palubě mohou být zdravotně nebezpečné, protože personál nedodržuje hygienické předpisy.

Jones zdůrazňuje, že je především třeba věnovat pozornost kávě, protože voda dodávaná na palubu je uchovávána v zásobnících, které mohou být zašpiněny.

Pilot tvrdí, že voda používaná k plnění zásobníku se nečistí, a proto pokud je pitná voda ve městě nekvalitní, právě takovou budou pít cestující na palubě.

Shreyas Parikh, který pracuje jako stevard v pěti různých leteckých společnostech, uvádí, že on a jeho kolegové raději přinášejí své jídlo do letadla.

Parikh tvrdí, že jídlo na palubě může být velmi škodlivé, protože do jídla je přidáváno mnoho koření, soli a tuků, aby se zlepšila jeho chuť. Kromě toho může být připraveno i několik dní předem.

Zdroj:  thesun.co.uk