Americký novinář a konzervativní aktivista James O'Keefe zveřejnil 119tihodinový záznam jednání bývalých i současných pracovníků televizní stanice CNN. Nahrávky umístil na své stránce Project Veritas. Informuje o tom agentura Associated Press. Zveřejněné zvukové fragmenty byly tajně pořízeny anonymním zdrojem novináře v sídle televize v Atlantě v roce 2009. Z jedné části záznamu vyplývá, že CNN zkreslovala údaje průzkumu.


„Nevíme, co všechno je na těchto audiozáznamech. Odposlechli jsme jen část," řekl včera O'Keefe. Kromě toho na vysvětlenou řekl, co bylo důvodem takových průtahů se zveřejněním kompromitujících materiálů — zdroje se s ním spojily teprve nedávno.

Na webové stránce aktivisty se hovoří o tom, že má k dispozici ještě víc než stovku dalších hodin zvukových záznamů. Project Veritas rovněž slíbil odměnu ve výši deseti tisíc dolarů tomu, kdo poskytne informace, usvědčující média z nepoctivosti.

„Budeme v této, svého druhu nové éře žurnalistiky, které je vlastní prozrazování informací ve stylu WikiLeaks pokračovat," prohlásil O'Keefe.

Agentura zdůrazňuje, že CNN odmítla situaci komentovat.

Ve svém mikroblogu O'Keefe oznámil, že se s těmito informacemi seznámil americký prezident Donald Trump.




Loading...