Několik legend a jiné neobvyklé pevniny připomínají potopený kontinent Lemúrie, která se táhla od Indie po Austrálii. Stejně jako Atlantida, tak tato záhadná starobylá souš zmizela za záhadných okolností před desítkami tisíc let.  Podle geologů byl lemurský kontinent oddělen někdy na konci druhohor kvůli stoupající vodě. …


Indický národní institut oceánografie odhalil ve studii, že hladina vody byla před 14 500 lety o sto metrů níže a postupně vzrostla v důsledku zahřívání Země až do pravidelných záplav, které později vodou pokryly podstatnou část pevniny. To vedlo k zániku některých pobřežních civilizací – v našem případě Lemúrie nebo Kumari Kandam.

S nynější technologií, kterou máme na dosah se může zdát, že je lehkým úkolem odkrýt zbytky tohoto bájného kontinentu, avšak dno oceánu je silně nehostinné, proměnlivé místo, které vyplývá ze silné vulkanické činnosti, zemětřesení a eroze. Je možné, že už nikdy nikdy neobjevíme ruiny starověké Lemúrie, avšak zvěsti o její existenci se s příchodem tohoto věku informací nepřestávají vynořovat.