Ruský prezident Vladimir Putin si myslí, že NATO svojí činností provokuje Rusko a snaží se ho zatáhnout do konfliktu. Na kolegiu FSB prezident připomněl, že „zadržování Ruska je oficiálně vyhlášeno jako nový úkol NATO". „S tímto cílem je prováděno další rozšiřování bloku — to se provádělo i dříve, nyní ale našli jiný, jak se jim zdá, důležitější důvod, zrychlily se procesy rozšíření strategických a obyčejných zbraní za národními hranicemi vůdčích států, které do ní (aliance) patří," prohlásil Putin.


Řekl: „Pořád nás, řekněme, provokují a snaží se nás zatáhnout do konfrontace". Prezident dodal, že „nepřestávají pokusy o vměšování do našich vnitřních záležitostí s cílem destabilizace společensko-politické situace v samotném Rusku".

Moskva je znepokojena pokusy organizovat teroristickou a diverzní činnost ze strany Kyjeva v Rusku, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin.

Ve svém projevu na kolegiu FSB prezident uvedl, že ukrajinská vláda není připravena na mírové řešení situace na jihovýchodě země.

„Kromě toho otevřeně mluví i o organizaci diverzních, teroristických a podvratných operací, a to i v Rusku. Nás to nemůže neznepokojovat," řekl Putin na zasedání kolegia Federální služby bezpečnosti.

„Události a okolnosti, které jsem vyjmenoval, vyžadují od ruských speciálních a donucovacích orgánů, a především od Federální služby bezpečnosti, zvláštní ostražitost a koncentraci sil. V první řadě jde o boj proti terorismu," řekl Putin.




Loading...