Mediální zprávy v úterý ohlásily, že Washington na Moskvu naléhal s vyjednáváními o dohodě, která by zařídila důstojníkům amerického zpravodajství a teroristům bezpečný odchod z Východního Aleppa do Turecka přes koridor Castillo výměnou za vydání zbývajících čtvrtí Syrské armádě. …

Zpravodajská webová stránka v arabském jazyce al-Hadas v úterý citovala nejmenované informované zdroje, jak říkají, že účelem těchto vyjednávání je pomoci americkým špionům včetně zpravodajských důstojníků zapojených do bitevních formací teroristů a informátorovi jménem Balal Abdel Karim opustit město Aleppo.

Už předtím v úterý mediální zdroje prozradily, že v Aleppu tajně s vládou vyjednává velký počet militantů, že se vzdají a opustí město.

Arabsko-jazyčné noviny al-Watan referovaly, že pokračující porážky Jeish al-Fatah a ničivé postupy syrských armádních jednotek ve východních čtvrtích města Aleppu zvětšily rozmíšky mezi skupinami militantů.

Tento list dodal, že velký počet militantů vedl tajná vyjednávání s vládními činiteli k zajištění možností amnestie a jejich evakuace do Západních čtvrtí Aleppa, které jsou pod kontrolou Armády.

Mezitím expert na středovýchodní záležitosti Israel Shamir řekl Radio Sputnik, že zprávy z novin loajálních k militantům okupujícím Východní Aleppo naznačují, že se připravují vzdát se vládním vojskům.