Parlament EU schválil návrh polské poslankyně o boji proti propagandě z ruských zdrojů „zpráv“. Mezi uvedenými jsou RT a tisková agentura Sputnik. Což je zase jen další příklad protiúderu Západních elit proti potenciálnímu tání v rusko-evropských vztazích za Trumpovy administrativy po jejich porážce v amerických prezidentských volbách. Hlasování odhlasovala méně než většina z 691 poslanců Europarlamentu, a to díky absenci 208 poslanců. Návrh podpořilo jen 304 hlasů.


Ruský prezident Vladimir Putin EU za to vyčinil, když všem připomínal, jak Evropa Rusko pravidelně „poučuje“ o demokracii, přičemž se sama obloukem vyhýbá tomu, aby ona něco z toho dělala.

Vzpomeňte jen na proslulý výrok prezidenta Evropské komise Jean-Claude Junckera z roku 2015: „Nemůže být žádné demokratické rozhodnutí proti Evropským dohodám.“

To usnesení samotné je podle RT založeno na zprávě, která hledala jako odporovat propagandě třetích stran.

Ta zpráva sepsaná polskou členkou skupiny Evropských konzervativců a reformistů (ECR) Annou Fotyga tvrdila, že cílem Moskvy je „překrucovat pravdu, provokovat pochybnosti, rozdělovat EU a je její severoamerické partnery, paralyzovat proces přijímání rozhodnutí, diskreditovat instituce EU a podněcovat mezi občany EU strach a nejistotu.

Jinými slovy je to příkaz k zadušení jakýchkoliv a všech diskusí zpochybňujících potřebu Evropské unie a Spojených států realizovat jejich plány. Ti bohové plebsu celé Evropy zakazují, aby se mohl někdy dovědět, co se Bruselu opravdu děje.