V současnosti běží na plné obrátky kyberválka mezi Západem a Ruskem, obě strany se obviňují navzájem z toho co udělali nebo neudělali jejich představitelé, hackeři vybírají poštovní schránky… A samozřejmě tyto zprávy se objevují jako zaručené v internetovém světě, který nezná hranic. Můžeme potom věřit i zprávám, které se objevují u renomovaných a historicky známých agentur?


Jeden z příkladů, zpráva agentury  Reuters po nepodařeném tureckém puči, nám sdělovala, že vojenská turecká loď v Černém moři emigrovala i s posádkou a na konci zprávy bylo dopsáno, že je to podle neověřených zdrojů. 

Zprávu Reuters automaticky přebírají další agentury, nakonec se ukázalo, že šlo o nepravdivou zprávu a dovětek Reuters o neověřeném zdroji  může zpochybňovat i další zprávy této agentury.

Spekuluje se hodně o zdraví prezidentské kandidátky Demokratické strany Hillary Clintonové, zprávy byly opět označeny jako ruský zásah do amerických voleb, nakonec Čech, žijící v Americe natočil důkaz jak to se zdravím Hillary je.

Další ukázkou „proputinovské“ a antiamerické propagandy a agitace v Německu může být zpráva zveřejněná na německém blogu Schall und Rauch, která nám říká, že americký víceprezident  Joe Biden je pedofil. Vše je doloženo i videem. Máme té zprávě věřit nebo ne?

Je fakt, že čím vyšší postavení, politiky nevyjímaje, tak je vyšší počet těch, co podlehnou  deviantnějším  sexuálním sklonům. Nakonec  se  jejich zvrácenost objeví. Tak se stalo i americkému  viceprezidentovi Joe Bidenovi.

Při focení v roce 2015 v hlavním sídle senátora Christophera Coonse, se  Biden fotografuje  s rodinou, kde je i 13 letá dcera senátora.

Poté, co reportér udělal  fotky, spokojený a usměvavý Biden se podíval dolů na dívku a vy můžete slyšet, co druhý nejmocnější muž Spojených států šeptá děvčeti do ucha: "Mimochodem, chcete  vědět, jak jsem v pohodě, když stojím vedle 13-leté dívky? … vy jste hezká dívka! " a pak se ji snažil políbit. A říkal další věci…

Není divu, že po takové příhodě nebylo 13 leté dívce dobře.