Kandidát na prezidenta USA za Republikánskou stranu miliardář Donald Trump je toho názoru, že jeho soupeřka za Demokratickou stranu Hillary Clintonová musí jít do vězení. Jak oznámil portál The Hill, odpověděl Trump na řadu výroků Clintonové, která obvinila republikány z „nebezpečně nesouvislých myšlenek, které připomínají spíše snůšku bizarních tirád, osobních nesvárů a vyložené lži".


Trump připomenul o skandálu s tajnou korespondencí v době, kdy byla Clintonová ministryní zahraničí, což ji dělá podle jeho slov „sakramentsky vinnou".

„Víte, proč podpořila Obamu v jaderné transakci s Íránem? Prostě nechce do žaláře za ty své dopisy".

„To, že nynější moc jí dovoluje účast v tomto zápase, je hanba pro Spojené státy, hanba pro náš národ", uzavřel miliardář.

Skandál vypukl poté, co vyšlo najevo, že v letech 2009 až 2013 užívala Clintonová pro služební a osobní korespondenci vlastního soukromého serveru. Umožnilo jí to podle názoru expertů utajit korespondenci před státní kontrolou, což je státním zaměstnancům zakázáno. FBI zatím nerozhodla, jestli zahájí trestní stíhání v souvislosti s možným únikem informace.