Spojené státy považují zmrzlinu v Rusku „Obamka“ projevem antiamerikanismu, uvedla agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného amerického činitele. „Neviděli jsme tento výrobek v prodeji, ale jsme zklamáni s antiamerikanismem, které podporují média a která se stala velmi populární v Rusku, zejména když mají diskriminační nebo rasistický tón,“ cituje zástupce Spojených států, uvedla agentura RIA Novosti s odkazem na Reuters.


Nedávno ruská média uvedla, že se objevila v Rusku v prodeji zmrzlina „Obamka“ s čokoládovou polevou. Barack Obama je první afroamerický prezident Spojených států.

Co už agentury nedodávají je, že stačí si prohlédnout mainstreamová americká média, přičemž lze jen s jistou zdrženlivostí konstatovat, že označení „rusofobní“ je ještě slabé slovo ve vztahu k Ruské federaci a jejímu prezidentovi.

A je zajímavé, že se američtí činitelé tolik nestarali ani o to, když trapně přejmenovávali v Kapitolu v roce 2003 „francouzské brambůrky" na „brambůrky svobody", a „francouzský toast", na „toast svobody" jen proto, že Francie tehdy nepodpořila útok na Irák. Který je dnes najednou považován za chybu.

Zdroj: ria.ru, pz.cz