Na meetingu v Kalifornii Sausalito Marin City se stala škola první takovou, které bude servírovat studentům 100% biopokrmy, které neobsahují GMO potraviny. Studenti jsou ohrožování pesticidy, nebezpečnými toxiny v rámci životního prostředí, řekl Turning Green – zakladatel Judi Shils. Nejen, že tento program je daleko výše než USDA výživové normy, ale také zvyšuje zdraví našich dětí na planetě.
Organizace tvrdí, že jídla budou plná živin a bude je doprovázet zahradnické vzdělávání. The Conscious Kitchen dříve sloužila 156 studentům na Bayside MLK Jr. Academy, kde byl tento program testován od srpna 2013. V průběhu 2 let se zvýšila návštěvnost, potvrdili zakladatelé.
Kromě toho se bude program zabývat kontroverzní problematikou GMO v potravinách škol.
Jako výstupní zpráva EcoWatch:
Tento program je prvním, který se staví proti GMO. Zatímco dlouhodobé účinky GMO jsou stále nejisté, rostoucí množství důkazů o nejrůznějších zdravotních rizicích a poškození životního prostředí nasvědčuje však velké pravděpodobnosti, že GMO jsou velmi škodlivé. Odhaduje se, že 80 % z produktů většiny supermarketů obsahují geneticky modifikované organismy. A bohužel jsou přítomny ve většině školních potravinových programů.
[quote align="center" color="#999999"]
[/quote]
Nutriční odborníci poukazují na to, že jídlo a nápoje ve školních jídelnách mají dlouhodobě špatný dopad na zdraví dětí. V roce 2010 Health and Hunger Free Kids zákon aktualizoval ustanovení v USA pro jídlo, které musí splňovat nutriční výživové normy USDA a že je třeba nabízet více celozrnné produkty čerstvé ovoce a zeleninu a bílkoviny pro děti, které dostávají dotované školní obědy.
Nejdůležitější je však to, aby byly děti vedeny a vychovávány ve vztahu ke zdravé výživě.
Školy, které obsahují integrovaný systém k místním a sezónním potravinám dané oblasti, jsou lépe udržitelné v rámci zdravého jídelního programu, než ty ostatní školy, které k tomuto nemají tak jednoduchý přístup - to řekla Liza Siegler - vedoucí organizace.
Justin Everett, kuchařský konzultant s The Conscious Kitchen, vysvětlil: Přijetím čerstvých místních ne-GMO potravin tento program úspěšně narušuje cyklus nezdravých, balených jídel, která dominují školním kuchyním.
Zdroj: offgridquest.com