Instantní nudle jsou velmi populárním pokrmem pro ty, kteří nestíhají (zejména studenti). I když si asi o nich nemyslíte, že jsou nejzdravější, domníváte se, že nejsou zas tak špatné, nebo že nejsou minimálně horší než hamburger, burrito nebo hranolky. Dr. Braden Kuo z Massachusettské všeobecné nemocnice provedlo první experiment svého druhu a použil mini kameru k tomu, aby natočila, co se děje v trávicím traktu poté, co sníte instantní nudle.

ANI PO HODINÁCH TRÁVENÍ SE NEZMĚNÍ

Ani po dvou hodinách v žaludku nudle nezmění svou konzistenci a jsou téměř nedotčené, a to z několika důvodů:

Než lidský trávicí trakt zpracuje takto průmyslově zpracované jídlo, trvá mu to několik hodin. Když jídlo zůstává v trávicím traktu takovou dobu, ovlivní to vstřebávání živin. Ačkoli v případě instantních nudlí se o živinách nedá moc mluvit. Místo nich je tam celá řada aditiv včetně toxického terciálního butylhydrochinonu (TBHQ). Tato látka zůstane ve vašem žaludku spolu s nudlemi a nikdo neví, jaké má nadměrné vystavení této látce účinky. Pravděpodobně ne moc dobré.