Konzumujeme tolik cukru, který vlastně není ani opravdový nebo přírodní a je asi tím nejhorším, co můžeme požít. Důsledkem pak je velké množství zdravotních problémů jako např. cukrovka nebo rakovina. V USA se umělá sladidla stala populární na konci 70. let, neboť šlo o levnou alternativu k cukrové třtině. Průměrně sníme za den 27 lžiček cukru, zatímco doporučená denní dávka je maximálně 6 lžiček pro ženu a 9 lžiček pro muže. 


Proč tedy konzumujeme tolik cukru? A proč se tedy cukr přidává téměř do všeho, co jíme?

Není tajemstvím, že fast foody jsou dělané tak, aby jejich jídlo vytvářelo závislost, avšak takové množství cukru vaše tělo může značně oslabit.

Nedávná studie UCLA potvrdila, že cukr snižuje naše IQ. Jiná zase zjistila, že je stejně návykový jako heroin.

V tomto videu reportér BBC, Paxman, ukazuje řediteli Coca Coly, jak moc cukru je v jejich nápoji. Je to docela zábavné, když vezmete v potaz, že neexistuje žádné ospravedlnění, proč do svých nápojů takové množství dávají.