Ač jsou miliony lidí hluboce šokovány brutálním bombardováním Gazy Izraelskou armádou, politici a mediální komentátoři v Německu na odpůrce této války útočili. Zdůrazňují se izolované proti-židovské slogany, aby se demonstranti označili za antisemity a kvůli tomu se odsuzovali. Poté, co tisíce lidí minulý týden po celém světě demonstrovaly proti válce, tak Izraelská armáda v pondělí v noci zintenzivnila své útoky na Gazu. Přicházely tiskové zprávy o noci hrůzy s nepřetržitým bombardováním a dělostřeleckou palbou. Večer před tím izraelský ministerský předseda Benyamin Netanyahu obyvatelstvo v televizi varoval, aby se připravilo na dlouhou vojenskou operaci, která nebude zastavena, dokud nebude Hamas zcela odzbrojen.


Ta brutální letecká, námořní a pozemní válka proti Gaze je odporný válečný zločin. Izraelská armáda po tři týdny bombardovala velmi moderní technologií hustě obydlené palestinské obytné čtvrti. V úterý dosáhl počet mrtvých Palestinců 1110, kdy mezi obětmi bylo mnoho dětí. Tohle jsou oficiální čísla a nikdo neví, kolik mrtvých je pohřbených pod troskami. Počet zraněných se udává na 6 000 včetně mnoha vážně zraněných.

Německá vláda se bojí, že by strašlivé zločiny izraelské vlády mohly vyvolat protiválečné hnutí, které se nebude omezovat na kritiku Netanyahuovy vlády, nýbrž se rovněž obrátí proti podpoře Berlína Izraeli a proti návratu německého militarismu. Budují tudíž hrozbu antisemitismu k potlačení veškeré opozice vůči válce.

V polovině minulého týdne napsal Frakfurter Allgemeine Zeitung: „Po dnech antisemitské propagandy při demonstracích proti izraelské vojenské ofenzivě vyslal německý president Joachim Gauck rozhodný signál.“ Gauck vyzval všechny Němce, aby demonstrovali proti antisemitismu a ne proti izraelské vládě.

Ministr vnitra Thomas de Maiziere (křesťanský demokrat) řekl, že Izrael má právo se bránit, které by se nemělo „za žádných okolností“ zpochybňovat. Prokurátoři, policie a úřady museli přijmout přísná opatření proti všem formám otevřeného nebo skrytého antisemitismu.

Ministryně spravedlnosti Heiko Maas (sociální demokratka SPD) vyhlásila, že ty „nenávistné protižidovské projevy“ jsou absolutně neakceptovatelné, a nelze je ničím ospravedlnit. Antisemitismus se už nikdy v Německu tolerovat nebude. Svoboda projevu nemůže ospravedlnit žádnou nenávist k lidem a určitě ne násilí. Ministryně spravedlnosti to okomentovala, že protižidovské slogany musí vést k obviněním z trestných činů. Kdokoliv, kdo tímto způsobem přistupuje k judaismu, takto přistupuje i k německému ústavnímu pořádku.

I ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier (SPD) spolu se svými kolegy z Francie a Itálie varoval před protižidovskými slogany v Evropě. Nic včetně konfliktu v Gaze nemůže ospravedlnit démonizaci Židů.

Letmý náhled na Ukrajinu ukazuje, jak je tato kampaň licoměrná. Je to právě německá vláda, kdo úzce spolupracuje s antisemitskými a fašistickými organizacemi. Strana Svoboda, která chválila Hitlera a nacistický režim, byla tou nejvýznamnější silou majdanských protestů, které letos pomohly svrhnout ukrajinského presidenta Viktora Janukoviče.

Loni se Světový židovský kongres dožadoval zákazu strany Svoboda. To ale nezabránilo Steinmeirovi nebo zástupcům Evropské unie (EU), ani USA v úzké spolupráci se zakladatelem této strany Olehem Ťjahňybokem. Ťjahňybok při několika příležitostech zmiňoval své odhodlání zničit „rusko-židovskou mafii, která kontroluje Ukrajinu.“ Když před 10 lety převzal předsednictví strany Svoboda, tak ve své řeči k příznivcům řekl: „Chopte se svých zbraní a dejte se do boje proti těm ruským sviním, Němčourům, židovským sviním a dalším podlidem.“

Projev Ťjahňyboka

Ťjahňybok nazval Johna Demjanjuka, který byl usvědčen ze zavraždění více než 30 000 převážně židovských vězňů v koncentračním táboře Sobibor, hrdinou. Jeho zástupce Jurij Michalčisin založil mozkový trast zvaný Politické výzkumné centrum Josefa Goebbelse.

Ač jsou tohle všechno známá fakta, byla straně Svoboda rezervována důležitá ministerská křesla výměnou za to, že k puči na Ukrajině poskytla své bojůvky. Ti teď hrají ústřední roli při terorizování obyvatelstva východní Ukrajiny.

Když to poslouží německým zájmům, tak se vláda v nejmenším nerozpakuje spolupracovat s antisemity či s fašisty. Dělají to i v Maďarsku, kde neofašistická strana Jobbik v dubnových volbách získala 20 procent. Po celé Evropě se vynořují pravicové strany jako přímá reakce na antisociální politiku německé vlády a EU.

Ta současná kampaň proti antisemitismu tudíž nemá absolutně nic společného s autentickými obavami z potenciálního ohrožení židovských občanů. Je spíše zaměřená na kriminalizaci protestů proti válce a proti imperiálním zločinům, na omezení práva na shromažďování a k zintenzivnění opatření policejního státu.

Těch samých cynických způsobů, při nichž se tehdy volalo „už nikdy Auschwitz!“ bylo použito v 90. letech k ospravedlnění intervence Německé armády mimo území NATO, takže údajný boj proti antisemitismu je záminkou pro rušení demokratických práv a k posilování státu.

V posledních dnech při některých demonstracích sloužily tisíce policistů v uniformách i v civilu. Minulý týden v Berlíně byl poměr policistů k demonstrantům jedna ku jedné. Před začátkem demonstrace si policie osobovala právo na revizi transparentů a plakátů, pak rozhodovala, jestli jsou slogany přípustné, nebo ne.

Podle zprávy v Stuttgarter Zeitung byl na demonstraci ve Stuttgartu spolu se silnou policejní přítomností i prokurátor a překladatel, aby mohli okamžitě intervenovat a činit trestně právní úkony.

Když se bere ta falešná kampaň proti antisemitismu takto jednostranně, tak je jasné, že útoky politiků a médií jsou zaměřené proti protiválečnému charakteru demonstrací. Počátkem letošního roku Gauck Steinmeier a ministryně obrany Ursula Von der Leyen prohlásili, že období německé vojenské zdrženlivosti už skončilo, a že v budoucnu bude Německo zase nezávisle a se sebedůvěrou vojensky intervenovat do krizových regionů světa.

Podpora vládám jak v Kyjevě, tak v Jeruzalémě ukazuje, co to znamená. Německá vláda připravuje s tím srovnatelné válečné zločiny a chce potlačit opozici proti tomu už od zárodku.

Návrat německého militarismu není zaměřen jen proti cílům v zahraničí, ale i doma – tj. je spojen s rušením demokratických práv. Už před stoletím před První světovou válkou byli odpůrci války vězněni. Během přípravy na Druhou světovou válku byly demokratické struktury zcela zničeny a byla zavedena fašistická diktatura.

Klíčovou roli v této kampani lží o antisemitismu a útoků proti demonstrantům sehrála i Strana levice.

Okamžitě po začátku bombardování Gazy varovalo vůdčí trio Strany levice Gregor Gysy, Katja Kipping a Berndt Riexinger před jednostrannou kritikou. „Mezinárodní komunitě by se mělo radit, aby falešně nepovzbuzovala kteroukoliv ze stran jednostrannými deklaracemi viny,“ konstatovali. To však nebylo „nic než dalším povzbuzováním k odmítání dosáhnout míru. K ničemu to nepovede jen k válce v této válce.“

Tohle volání po zdrženlivosti v konfliktu mezi těžce vyzbrojenými vojsky a téměř bezbranným obyvatelstvem, které bylo vyhladověné, odříznuté od elektřiny a vody a neustále bombardované, znamená toleranci k válečným zločinům a jejich podporu.

Minulý pátek vůdce Strany levice v Berlíně postoupil ještě o krok dále. Demonstrativně se zúčastnil proizraelské demonstrace v Berlíně. Tvrdil, že rozhodně odporuje jednostrannému odsuzování Izraele v současném konfliktu. Skutečnost, že výzvy k demonstracím proti současné válce vyvolaly jednostranná odsuzování Izraele, vedly k tomu, že se k tomu začaly stahovat všemožné protiizraelské a antisemitské organizace, prohlásil. Bez ohledu na to, co říkali organizátoři, to byly pravicové protesty.

Podpora vůdce Strany levice v Berlíně pro izraelskou válečnou politiku a vládu teroru objasňuje, jak pravicová ta Strana levice vlastně je.

V pondělí orgán této strany Neues Deutschland vydal interview o těchto demonstracích s izraelským politologem Rafaelem Selingmannem. Ten nesl nadpis, „Tohle je čirá nenávist a nactiutrhačství.“

Tímto Strana levice využívá situaci, aby signalizovala bezpodmínečnou podporu vládě.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: globalresearch.ca