Přinášíme zajímavé informace o zelenině, kterou můžete pěstovat znova a znova… [quote align="center" color="#999999"] Jarní cibulka Jarní cibulku si můžete znovu vypěstovat ponecháním přibližně jednoho palce (2,5 cm) stonku a ponořením ho do trošky vody v dobře osvětlené místnosti.
Česnek
Když začne česnek klíčit, můžete ho dát do sklenice s vodou a nechat vyrůst jeho klíčky. Chuť mají jemnější než česnek samotný a mohou být přidány do salátů, těstovin nebo jiných pokrmů.
Čínské zelí
Čínské zelí může být vypěstováno umístěním kořene do vody v prosvětlené místnosti. Během jednoho až dvou týdnů ho můžete přemístit do květináče se zeminou a vypěstovat celou novou hlávku.
Mrkve
Vložte vršky mrkví do misky s trochou vody a položte ji do dobře osvětlené místnosti nebo na okenní parapet. Vypěstované mrkve budete moci použít v salátech.
Bazalka
Vložte odstřižky bazalky s přibližně deseticentimetrovými stonky do sklenice s vodou a umístěte ji na přímé světlo. Až budou kořínky asi 5cm dlouhé, zasaďte je do květináče a za čas dorostou v celou bazalku.
Celer
Odstřihněte spodek celeru a umístěte ho na slunce do talířku nebo mělké mísy s horkou vodou. Uprostřed spodní části začnou tuhnout a růst listy. Potom můžete přesunout celer do půdy.
Římský salát
Vložte pahýl římského salátu do necelých 2 cm vody. Zalívejte tak, abyste udrželi danou vodní hladinu. Po pár dnech, až se objeví kořínky a nové listy, můžete přenést do půdy.
Koriandr
Stonky koriandru při umístění do vody zpětně dorůstají. Jakmile jsou kořínky dostatečně dlouhé, zasaďte je do květináče v prosvětlené místnosti. Za pár měsíců budete mít celou rostlinku.
[/quote]
Překlad: Jan Hrubý
Zdroj: healthybodynow.net