Vatikán zahajuje výcvikové kurzy exorcismu pro italské kněžstvo, aby jím pomohl uspokojit narůstající poptávku po vymýtání zlých duchů. Sicilský kněz Benigno Palilla, který je sám exorcistou, řekl, že poptávka po vymýtání posedlostí démony se v poslední době ztrojnásobila.


Počátkem letošního roku renomovaný irský exorcista a kněz vyzýval Katolickou církev, aby jmenovala více exorcistů.

Toto školení proběhne na Sicílii a bude se soustřeďovat na sekty spojené se Satanismem. Mezitím v dubnu proběhne v Římě mezinárodní konference o exorcismu, aby prodiskutovala, jak postupovat dál v současném klimatu, kdy mnoho křesťanů v existenci ďábla nebo v posedlost nevěří.

Posedlost démony je v Katolické církvi přijímanou vírou. Papež František dal v roce 2014 své požehnání Mezinárodní asociaci exorcistů, čímž oficiálně exorcismus uznal podle kanonického práva.

Papež František o ďáblovi mluví často, přičemž trvá na tom, že ten je reálný a musí se s ním bojovat. Tento pontifik, který práci exorcistů pochválil, říká, že současná generace „byla vedena vírou, že ďábel je mýtus, jen obrázek, představa, představa zla. Ale on ďábel existuje a my s ním musíme bojovat.“

Zdroj: " target="\\\_blank">vaticannews.va