Generál, doktor filozofie a technických věd, Alexej Savin, který řídil expertní analytický úřad generálního štábu SSSR, řekl Sputniku Srbsko o práci tajného rezortu. Sputnik: Vojenská jednotka 10003 byla založena v prosinci 1989. Vysvětlíte, prosím, jaké cíle byly vytýčeny? Tato doba byla neklidná…


Jaké konkrétní výsledky jste měli?

Naši specialisté zjistili, že v Glasgow bude vážné neštěstí podobné katastrofě v Černobylu. Předali jsme Angličanům informaci přes velvyslanectví. Odpověď jsme nedostali, ale po nějaké době našeho pracovníka pozvali na velvyslanectví a poděkovali za pozornost k Velké Británii. Takže jsme pochopili, že takovým způsobem nám naznačili, že přijali opatření a odvrátili katastrofu.

Povězte o plánovaném přistání mimozemšťanů v Uzbekistánu. Zdá se, že to byl 1991 rok…

Jeden senzibil napsal Gorbačovovi o plánovaném přistání, a pomocníci Gorbačova tohle zprávu propustili: zpráva se dostala k němu na stůl. Gorbačov napsal ministru obrany Jazovu, ten napsal náčelníkovi generálního štábu Moiseevovi, Moiseev napsal: „Přijmout!" Náčelník vojsk protivzdušné obrany Treťjak doporučil mě, abych se zúčastnit události. Našli jsme toho, kdo napsal dopis, a spolu jsme letěli do Taškentu. Ukázal nám na mapě místo, kam jsme museli přemístit. Vzali jsme vrtulník, letěli tam, ale nikdo z mimozemšťanů se neobjevil. Pak někdo z posádky začal tohoto senzibila podněcovat, že prý jsou to všechno blbosti, hloupá mystika atd. Senzibil ho pak zhypnotizoval. Měli jsme pocit, že ten chlap opravdu sedí v lodi s mimozemšťany. Vznikal takový dojem, že chlap si s někým povídá a vysílá nám obsah té besedy. Pak jsme se vrátili do Moskvy a sdělil jsem náčelníkovi štábu, že kontakt se nekonal.

Zdroj: snews.com