Jeden z nejznámějších světových lezců tragicky zahynul. Číňan Wu Jung-ning přišel o život, když zdolával mrakodrap, spadl ze 62. patra. Jeho nešťastnou smrt se mu podařilo zachytit na kameru, kterou měl umístěnou na protilehlé straně mrakodrapu. Šestadvacetiletému Wu Jung-ningovi se jeho vášeň pro lezení stala osudnou. Zpráva o jeho tragické smrti otřásla světem 8. listopadu, kdy spadl z mrakodrapu v Pekingu.

Jeho smrt až nyní potvrdila o měsíc později jeho přítelkyně.

Jung-ning na čínské sociální síti Weibo sdílel své dobrodružné zážitky. Ovládal bojové umění, které předváděl i ve filmech jako kaskadér.

Avšak v lezectví byl natolik dobrý, že se stalo jeho živobytím. Jeden z Wuových blízkých po jeho smrti přiznal, že za zdolání nejnebezpečnějších výzev mohl získat jednorázovou odměnu ve výši 100 tisíc jüanů, což je v přepočtu zhruba 13 tisíc eur. Toto bohužel byla jedna z nich.

"Den po zdolání pouliční výzvy chtěl svou přítelkyni požádat o ruku. Potřeboval ty peníze na jejich svatbu a také na lékaře, protože jeho matka byla vážně nemocná," řekl jeho nevlastní strýc.