Americké ministerstvo zahraničí v Argentině nakupovalo mražené šišinky mozkové tučňáků, ale proč vlastně? WikiLeaks je velice proslulá tím, jaké získala dokumenty, a těm se povedlo zachytit telegram, který je velice neobvyklý a byl vyslán americkým ministerstvem zahraničí z Argentiny.


Na tomto telegramu bylo podivné to, že se týkal dodávek zmražených mozkových šišinek. Uvádělo se v něm, že dodávka dorazí do Bostonu v USA 4. srpna 1973. V srpnu 1973 byla v Bílém domě administrativa Richarda Nixona a ministrem zahraničí byl William P. Rogers.

Tučňáci jsou domovem na Jižní polokouli a je o nich dost rozšířený blud, že se nachází jen v Antarktidě. Existují ale velké populace tučňáků v Angole, Argentině, Antarktidě, v Chile, na Novém Zélandu i v Jižní Africe. Mnoho z těch druhů tučňáků obývá i teplé oblasti a jeden druh, což je tučňák z Galapág, žije skoro až na rovníku.

Tučňáci mají tři větve tepny podpažní a jsou schopni omezovat tepelné ztráty ze svých křídel tím, že umožní, aby se krev ohřívala už teplou krví. To znamená, že dovedou využít tepla svého těla velice efektivně, a to by mohlo vysvětlit, proč i tak malí tvorové dovedou přežít v tak chladném prostředí, jaké se nachází v Antarktidě. Rovněž dovedou pít slanou vodu díky tomu, že jejich nadočnicová žláza umí odfiltrovat nadbytečnou sůl z jejich krevního řečiště. Tučňáci sůl vylučují v kapalině, která se jim koncentruje v nosních cestách.

Proč ale chce ministerstvo zahraničí mražené šišinky mozkové tučňáků? Na síti je spousta informací o šišince, že by to mohl být klíč k tomu, co to vlastně chtějí.

Šišinka mozková je endokrinní žláza, která je maličká a nachází v mozcích téměř všech obratlovců. Tvar této žlázy vypadá skoro jako borová šiška a z toho pochází její jméno. Nachází se v epithalamu plazů a obojživelníků a je to žláza, která má vazbu na vztahy mezi světlo vnímajícími orgány a vnitřkem lebky, kvůli čemuž je známa jako šišinkové čili třetí oko.

Francouzský filosof Rene Descartes řekl, že si myslí, že šišinka je hlavním sídlem duše. Její hlavní funkcí je produkovat melatonin, což je hormon, a ten pomáhá při úpravě spánkového režimu. Produkci melatoninu podněcuje tma a oslabuje ho světlo. Zimy jsou v Antarktidě dlouhé, a proto jsou tučňáci v Antarktidě známi, že produkují spoustu melatoninu. Vědci provedli studie na hlodavcích a výsledky naznačují, že melatonin by mohl chránit proti neurodegenerativním procesům.

Článek z roku 1975 o polárních savcích, k nimž patří tuleni a mroži, odhalil, že živočichové jako tito by mohli mít šišinky neobvykle veliké. Ale tento článek se vůbec nezmiňoval, zda mají i tučňáci neobvykle velké šišinky.

Je známo, že šišinky mohou začít kalcifikovat, když se v nich hromadí vápenaté soli. To bylo někdy pozorováno i u teprve dvouletých dětí a může to narůstat s věkem. Některé studie odhalily, že míra kalcifikace šišinky mozkové je vyšší u lidí s Alzheimerovou chorobou v porovnání s jinými typy demence.

Co potřebujete vědět o ŠIŠINCE MOZKOVÉ a tajných PSYCHICKÝCH SCHOPNOSTECH: