Bývalý spolupracovník společnosti Space X Sahil Gupta prohlásil, že za vytvořením kryptoměny Bitcoin stojí podnikatel Elon Musk, píše portál Cryptocion News. Gupta, který ve společnosti Space X pracoval jako stážista, na podporu své teorie prezentoval několik argumentů.


Zaprvé, Bitcoin vymyslel člověk, který mistrovsky vládne programovacím jazykem C++. Podle slov Gupty se ve společnosti tento jazyk používal všude, přičemž hlava podniku opakovaně ukazoval své „hluboké znalosti v kryptografii a ekonomice".

Zadruhé, Bitcoin se objevil v roce 2008 jako alternativa k tradičnímu bankovnímu systému, který zkrachovala během krize. A Elon Musk je znám svojí „snahou řešit globální problémy".

Zatřetí, podnikatel o svém zájmu v otázkách Bitcoinů, který má světový přesah, jenž se stal fenoménem, veřejně hovoří velmi zřídka. Například jednou Musk odpověděl „tajemně" na otázku, co si o kryptoměnách myslí.

„No, nyní, když je osoba Satašiho Nakamota známá, považuji tuhle otázku za uzavřenou…," napsal na svém Twitteru.

Nakonec, Muska a předpokládaného tvůrce Bitcoinů, který se skrývá pod nickem Satoshi, spojuje ten fakt, že jsou dolarovými miliardáři.

Protivníci této teorie nesouhlasí s argumenty autora. Upozorňují na to, že sám podnikatel označil rok 2008 za „nejhorší v jeho životě". Kromě toho si oponenti myslí, že celý život Muska probíhá „pod mikroskopem" a tajemství takového rozsahu by prostě nedokázal skrýt, říká Cryptocoins News.

Zdroj: snews.com