Než se z tetování stalo trendy módní rozhodnutí, bylo v mnoha kulturách po celém světě tabu, a to včetně Americké společnosti. Ještě před pár desetiletími byly jedinými skupinami, které se odvažovaly čmárat si po kůži, vojáci (obvykle patřící k Námořnictvu), cirkusoví umělci a lidé, kteří žili na „okraji“ společnosti (včetně motorkářů). Podle knihy 100 let tetování se obvykle u Námořnictva dostávalo tetování jako určitý „druh vlasteneckého činu.“


Umělec Paul Rogers byl jedním z prvních uměleckých tatérů, kteří zdobili kůži vojáků; k jeho typickým vyobrazením patřily americké vlajky, oblá srdíčka a baculaté ženy. Během let námořnická kultura ovlivňovala to, jaké vzory se lidem kreslily na kůži, a tak se zrodila ikonická „námořnická“ tetování.

K tradičním tetováním, která dostávali námořníci, patřila celá řadu motivů v sadě od střemhlav se vrhajících vlaštovek, přes zkřížené kotvy až po námořní hvězdy. Nyní se nám konečně, díky nápomocné ilustraci od „Dobrodružné karikaturistky“ Lucy Bellwood, dostalo vysvětlení, co mnoho z těch tetování znamenalo – a znamená až do dneška.

Ta šikovná ilustrace zvaná Umění námořníka vyobrazuje tetovaného zcestovalého lodníka, jehož celé tělo je pokryto tetováním. Každé je pojmenováno a definováno. Jak hlásí MyModernMet, každý symbol vypráví příběh o cestách absolvovaných po volném moři.

Vsadili bychom se, že nebudete vědět, že vlaštovka znamená odcestovaných 5 000 námořních mil nebo že Polynésanka znamená amerického námořníka, který cestoval na Havaj. Některá tetování znamenají štěstí, zatímco jiná znamenají směr do námořníkova domova.

Odhalte, co tradiční námořnická tetování znamenají, prohlédnutím níže uvedené ilustrace:

Zdroj: truththeory.com