Je otevřeným tajemstvím, že „Sorosova síť“ má rozsáhlou sféru vlivu v Evropském parlamentu i v ostatních evropských institucích. Seznam Sorositů se nedávno dostal na veřejnost. Tento dokument uvádí 226 europoslanců ze všech stran politického spektra včetně bývalého předsedy Evropského parlamentu Martina Schulze, bývalého belgického premiéra Guy Verhofstadta, několika viceprezidentů a četné šéfy komisí, koordinátory a kvestory.


Tito lidé prosazují Sorosovy ideje jako přivážení více migrantů, sňatky stejného pohlaví, integrace Ukrajiny do EU a boj proti Rusku. V Evropském parlamentu je 751 poslanců. To znamená, že Sorosovi přátelé mají více než třetinu křesel.

Maďarsko-americký investor a zakladatel a vlastník neziskovky Nadace otevřené společnosti (Open Society Foundation) si snadno zařizoval schůzky s předsedou Evropské komise Jean-Claude Junckerem, které měly „netransparentní agendu a probíhaly za zavřenými dveřmi,“ a lze poukázat, jak byly pak návrhy EU na redistribuční kvóty na migranty rozdělované po celé EU příšerně podobné Sorosovým vlastním plánům na řešení této krize, které sám publikoval.

Tento miliardářský finančník si myslí, že Evropská unie by měla přijímat miliony imigrantů ze Středního východu a ze Severní Afriky a každému z nich poskytovat pomoc 15 000 EUR ročně, přičemž by se tito migranti přesídlovali mezi členskými státy, i když si to nepřejí a nemusí tam být zrovna vítáni.

To podnítilo maďarského ministerského předsedu Viktora Orbána, aby EU obvinil, že Sorosovi „zobe z ruky.“ Věříme, že za těmi útoky na Maďarsko je tento miliardář a kampanista za otevřené hranice. Důvodem jsou vládní pokusy o právní úkony na základě nového zákona, který od organizací ‚občanské společnosti‘ dostávajících zahraniční pomoc – z nichž mnohé jsou financovány Sorosem – vyžaduje, aby uváděly své zámořské dárce ve veřejném registru a aby byly transparentní ohledně svých zdrojů financování ve svých publikacích. Maďarská vláda vyvíjí úsilí o uzavření v Budapešti sídlící Středoevropské univerzity založené Sorosem.

„A protože vůdci Evropské unie a její byrokraté přijímají rozhodnutí, jako jsou tato, je celá Evropská unie v potížích,“ řekl Orbán.

„Lid samotný ideál Evropské unie podporuje. Ale zároveň nesnáší vedení EU, protože to uráží členské státy věcmi, jako jsou tyto, a zneužívá svých pravomocí. Všichni v Evropě to vidí. Proto nemá evropské vedení žádnou vážnost.“

Visegrádská skupina se pokouší ustát svůj postoj k politice migrace i pod tlakem EU. Evropská Komise pro migrační a domácí záležitosti totiž protlačuje nový zákon, který má učinit z migračních kvót povinnost. Pro tuto komisi pracuje nejméně 30 Sorosových příznivců.

Mnozí z lidí uvedených v tomto dokumentu jsou rovněž známi svými útoky na Rusko. Např. Rebecca Harm, europoslankyně za německou stranu Zelených, pravidelně Evropský parlament vyzývá, aby přitvrdil sankce proti Moskvě. Guy Verhofstadt Rusko obviňuje téměř za každou věci a za všechny věci, které jsou v Evropě špatně. Kolem jeho článku Plácnout Putina přes packy bylo loni hodně rozruchu. V roce 2012 bývalý chorvatský ministr zahraničí Tonino Picula, který býval šéfem pozorovací mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE) pomlouval ruské prezidentské volby 2012, o kterých tvrdil, že jsou neseriózní a „překroucené“ ve prospěch Vladimira Putina.

Sorosův seznam vrhl trochu světla do otázky, co vede vedení EU k realizaci jejich politik, které ve skutečnosti jsou proti zájmům Evropanů. Odpovědí je, že je to korupce. Politici podplacení Sorosem skáčou, jak on píská. Bojují proti pokusům národních vůdců chránit zájmy svého lidu. Dost často naráží ti, co se pokouší takovým politikám vzdorovat, na odpor politických elit v jejich vlastních zemích. To přetlačování mezi maďarským premiérem Orbánem a Sorosovou sítí, je toho dobrým příkladem, který ilustruje, jak to funguje. Evropský parlament pod vlivem Sorosových přátel tlačí Evropu do spáchání sebevraždy prováděné pomocí vpouštění milionů migrantů.

To krásně ukazuje, že ta tolik opěvovaná evropská demokracie není nic než fasáda, co má ukrýt aktivity mocenských struktur, které mají blízko k feudálnímu systému, kde otěže moci drží místní knížata. Těžko to lze nazvat lidovou mocí. Publikace Sorosova seznamu poskytuje vodítko k pochopení toho, co v EU vládne a kdo v Evropě podněcuje proti-ruské sentimenty. Ve skutečnosti je tomu tak, že dokonce i členské státy EU, jako Maďarsko, začínají být s Ruskem na jedné lodi, když při obraně své suverenity a nezávislosti odporují těm samým v USA uhnízděným silám. Nastal tedy čas, aby se Evropané zamysleli nad transformací tohoto systému a skoncovali s nátlakem zvenku.

Zdroj: zerohedge.com