Od roku 1967 platí smlouva mezi 107 zeměmi, která zakazuje používání biologických, jaderných a chemických zbraní z vesmíru. Tyto ‚boží tyče‘ Letectva by mohly vést údery se silou jaderné zbraně, a tak znovu přilákaly pozornost letectva v plánech na vývoj nejnovějších zbraní: super-tuhé wolframové tyče, které lze střílet z vesmíru na kterékoliv město na Zemi. Ty mohou svůj cíl zasáhnout silou srovnatelnou s mezikontinentální střelou, hlásí zpravodajská stránka ozbrojených sil „My jsme ti mocní“.

Tato zbraň získá svou průnikovou energii během letové fáze.

Pracují tak trochu jako kulky vystřelené s pistolí či pušek – s jedním rozhodujícím rozdílem: střílí se z vesmíru, neztrácí rychlost a energii, jako je tomu v případě horizontálního výstřelu na Zemi.

Wolframové tyče naopak během úvodní letové fáze ve vesmíru nabývají na energii, což jim dodává na ještě větší průraznosti při dopadu.

Ty wolframové projektyly jsou asi šest metrů dlouhé a dosahují rychlostí odpovídající šestinásobku rychlosti zvuku. To tyčím umožní, aby pronikly i tucet metrů pod zem, a tak jsou schopny ničit i hluboké bunkry. V závěru je výbušná sila srovnatelná s jadernou zbraní – jen je to bez spadu. Je tohle „ten oheň, běs a síla, jakou svět ještě neviděl,“ o které nedávno mluvil americký prezident?