Prezident Trump připravuje své přívržence k revoltě pro případ impeachmentu.  Podle žurnalisty Charlese Blowa z New York Times se politici jak uvnitř Demokratické, tak Republikánské strany děsí povstání obecné veřejnosti v případě, že by se elita rozhodla Trumpa vykopnout z Bílého domu. Information Clearing House hlásí: 


Blow ve čtvrtečním fejetonu hloubá nad tím, jak se Trumpova rychlá, křečovitá politická kariéra točila kolem umění marketingu. Jeho posedlost průzkumy je pouhým vedlejším produktem jeho touhy zajistit si základnu „vracejících se zákazníků“:

Trump vybudoval průmysl z prodeje vyzývavé spotřeby. Prodával představy, že hrabivost je správná, luxus je důvod proč se snažit a na požitkářství není nic špatného… Přívrženci Trumpa na něj pohlíží jako na tahouna k budoucnosti a on na ně nahlíží jako na svůj trh.

Ale Blow nevěří, že by Trump urval rychlý trumf nebo svou značkou převálcoval trh, alespoň ne výhradně. Přes svou rozhodnou podporu policejních odborů, militantní rétoriku, tichou podporu vyznavačů bílé nadřazenosti a snahy o marginalizaci své opozice, si navíc buduje skutečnou armádu. Blow pokračuje:

Děláte to jako „prezident“ tak, že Ameriku rozdělujete do kmenů a družíte se s tím nejextremističtějším kmenem spolu s tím, jak prosazujete militarizaci lidí, kteří vás podporují.

Tak jaké bude konečné dějství jeho hry? S tím, jak kolem něj Robert Mueller utajuje smyčky a dává se dohromady s newyorským ministrem spravedlnosti Ericem Schneidermanem, aby prezidentovi zabránil omilostnit sebe nebo své spřažence, si Blow myslí, že: „Trump se chce dostat do pozice, kdy se jakýkoliv pokus odstranit ho, stane politickým pučem.“ A tak rekrutuje „budoucí konfederaci“ pro ten okamžik, až to přijde:

Jestli tito propadnou víře v to, v co chce Trump, aby uvěřili, tj. že systém establishmentu je nespravedlivý a vede konspiraci za jeho odstranění z úřadu, když on je vlastně jejich posledním a jediným šampionem, což je další věc, ve kterou Trump chce, aby uvěřili, tak co potom udělají?

Bude-li Trump impeachmentem odvolán, mohou jeho přívrženci začít revoltu a v takovém případě jeho prezidentství nebude ztraceno.

Jennie Neufeld