Síly USA pokračují ve své letecké přepravní operaci k evakuaci velitelů ISIS z Deir Ezzur, k němuž postupují syrská vojska, uvádí Syrští pozorovatelé lidských práv (SOHR). SOHR v neděli uvedli, že vrtulníky USA vedené koalice včera přistály v regionu al-Tabni v západním Deir Ezzuru a odvezly četné evropské členy ISIS na neznámé místo.


Rovněž referovali, že dva vrtulníky USA tam operovaly ve čtvrtek ráno, kdy z budovy používané jako sklad zbraní odvezly čtyři členy ISIS a nějakého civilistu.

Fars News Agency hlásí:

Poukázali na zintenzivnění amerických vrtulníkových operací v provincii Deir Ezzur a uvedli, že Washington by si mohl odvážet agenty, které svého času vyslal do struktur ISIL jako velitele této teroristické skupiny, kteří teď už možná USA vyzvali, aby je z tohoto regionu evakuovaly.

Arabské noviny al-Hadath v sobotu referovaly, že síly USA vedené koalice provedly další vrtulníkovou operaci v poušti Badiyeh u města Albu Leil v jihovýchodních územích Deir Ezzur, kdy evakuovaly šest rodin teroristů ISIL.

Al-Hadath dále uvedly, že mezi evakuovanými rodinami byli rodinní příslušníci velitele ISIL sil Hasaba (síly monitorování bezpečnosti) Abu Khazimeha Maqrebiho.

Al-Hadath poukázal, že to byla už druhá helikoptérová operace amerických sil v Albu Leil Badiyeh, která odsud v posledních 48 hodinách odvážela teroristy.

Zdroj:  en.farsnews.com