Dominují medicínskému výzkumu, skrývají negativní výsledky soudních procesů, prodávají nám předražené léky, o jejichž neúčinnosti jsou dlouhodobě informováni. Jejich manažeři disponují nejvyšším ziskem. Farmaceutické firmy však přesto čelí stížnostem žen: po užívání antikoncepčních léků Yasmin se ocitly mnohé z nich v nemocnici – s mozkovou příhodou. Tvůrci tohoto filmu se pokusí odhalit nekalé praktiky farmaceutického průmyslu, který se neváhá opřít i o pozitivní hodnocení fiktivních autorů.

Co farmaceutická firma vyrobí, to se musí také prodávat, jako v každém jiném byznysu. Ať už jde o hormonální a antikoncepční přípravky, očkování proti chřipce nebo léky proti srážlivosti krve, kdy vedlejší účinky jsou vážnější než u léků starší generace, někde se stala chyba. Navíc se nové léky doporučuje používat evropskými směrnicemi a lékaři nemají na výběr.

Německý dokument píchá do vosího hnízda, a možná se tím někomu rozsvítí v hlavě a přestane protlačovat namísto osvědčených léků nové "moderní" náhrady, kvůli kterým může pacient přijít k vážnému poškození zdraví.