Německá kancléřka Angela Merkelová podpořila plán OSN na vyslání dalších migrantů ze Středního východu a Afriky do Evropské unie, když říká, že si tento blok může každý rok „snadno poradit“ s dalšími 40 000 žadateli o azyl. V odrazu její někdejší mantry „wir schaffen das“ („my to zvládneme“) z počátku migrační krize, kdy německé premiérka svévolně suspendovala uzákoněnou Dublinskou konvenci a pozvala do severní Evropy neomezený počet migrantů, teď vysokému komisaři OSN pro uprchlíky Filippo Grandimu řekla, že Německo je „připraveno vzít si svůj díl.“


A teď Merkelová, promlouvajíc za celý evropský blok, řekla Grandimu a a generálnímu řediteli Mezinárodní organizace pro Migraci (IOM) Williamu Lacy Swingovi: „To je číslo, se kterým si Evropská unie s 500 miliony obyvatel nejspíš snadno poradí,“ hlásí Focus .

Vysoký komisař OSN v pátek v Berlíně odhalil plán předjímající rozšíření dosavadního dvouletého rozvrhu pro přesídlení 22 000 syrských žadatelů o azyl (v současnosti v Libanonu, Turecku a Jordánsku), v němž by se toto číslo mělo každoročně počínaje rokem 2018 zdvojnásobit. Tento plán by rovněž rozšířil seznam zemí, z nichž by se žadatelé o azyl přijímali. Toto by bylo navíc ke kontroverznímu systému nuceného přerozdělování migrantů v EU, který plánuje přemístění 160 000 migrantů v současnosti přebývajících v Itálii a Řecku, do ostatních zemí EU do září 2017. V červnu 2017 jich ale nebylo přemístěných ani 25 000

Vůdci Visegrádské skupiny řekli, že oni se nepodvolí „vydírání“ od EU ohledně nuceného přerozdělování žadatelů o azyl.

Opozice vůči plánu EU na nucenou relokaci apely OSN na přijetí ještě dalších migrantů ze třetího světa nejspíš odmítne.

Nejhlasitějším odpůrcem přijímání tisíců neprověřených migrantů kvůli bezpečnostním důvodům i kvůli kulturní kohezi jsou Středoevropské země Visegrádské skupiny.

V srpnu nevolená výkonná složka EU dala České republice, Maďarsku a Polsku měsíc, aby se podvolili a začali přijímat migranty, jinak je čekají právní důsledky.


Avšak středoevropští vůdci zůstávají vzdorovití, kdy polský ministr vnitra říká, že přijímání syrských žadatelů o azyl by bylo „daleko horší“ než sankce EU.

Mariusz Błaszczak  na vlně teroristických útoků páchaných migranty uvítanými Merkelovou v Německu pronesl prohlášení říkající: „Nesmíme zapomínat na teroristické útoky, k nimž došlo v Západní Evropě a na to, že jak se ve větších zemích EU už staly nešťastnou realitou života.“

Němci v září půjdou k volbám, aby zvolili nového kancléře. Poslední průzkumy naznačují, že Křesťanskodemokratická strana Merkelové má 14 procentní náskok před svým rivalem Sociálními demokraty. Další průzkum postojů Němců zjistil, že největší osobní strach má 71 procent Němců z klimatické změny, tj. daleko více než z masové migrace a z terorismu.

Victoria Friedman

Zdroj: breitbart.com