Stalo se vám někdy, když jste byli s jinou osobou, že jste cítili divný pocit, jako by vám ta osoba kradla energii? „Všechno je energie,“ je jedním hlavních axiomů vědy a ani lidským bytostem není transformace na energii cizí.  Zajímavá studie provedená Universitou v Bielefeld v Německu ukazuje, že rostliny mohou absorbovat energii z jiných rostlin. Olivia Bader-Lee, lékařka a terapeutka, postupovala podle výsledků tohoto výzkumu.

Věda, která studuje chování energie v živých věcech, se nazývá bioenergetika. 

Tento výzkum byl veden na řasách, konkrétně na Chlamydomonas reinhardtii. Objevil, že ty mají kromě fotosyntézy i alternativní zdroj energie a že absorbují energii z jiné řasy. Tento výzkum má na starosti německý biolog Olaf Fruse a o jeho objevech referoval Naturesite.com. 

Podle Bader-Lee jsou naše těla jako houby, co absorbují energii, která je kolem nás. „Právě proto se někteří lidé cítí v určité skupině lidí nepohodlně, když je tam směs energií a emocí.“ 

„Lidské tělo je velice podobné rostlině, když nasává a absorbuje energii potřebnou k ukojení našeho emotivního stavu a může energetizovat buňky a zvýšit množství kortizolu a urychlit štěpení, aby nakrmilo buňky podle emotivní potřeby,“ pokračuje Bader-Lee. 

Proto mnozí lidé mohou měnit svou náladu, což vede k tomu, že se stresují, rozhněvají se, začnou být úzkostliví, smutní, ale také blažení, optimističtí a rozesmátí. 

Bader-Lee říká, že člověk v průběhu staletí ztratil vazbu s přírodou, při níž tato výměna energií lidstvu přinášela nesmírný prospěch. 

Nakonec i duch je energie, a to, co nazýváme „nadpřirozené“, není nic jiného než projev různých energií ve světě. To bylo známo už pradávným kulturám ze všech kontinentů, ale věda se rozhodla to ignorovat a jen pár vědců se odvažuje touto otázkou zabývat, protože se bojí kritiky a odmítání ve vědecké komunitě. 

Zdroj: nature.com, theusualroutine.com