Boeing 777 Malaysia Airlines na cestě z Amsterodamu do Kuala Lumpur havaroval na Ukrajině u ruských hranic. MH17 měl na palubě 295 lidí – 280 pasažérů a 15 členů posádky. Západní média zapálila forsáž s reportážemi, že to letadlo bylo úmyslně sestřeleno. Samozvaní znalci nad tím příběhem slintají vášní, aby svalili vinu na proti-pučistické Ukrajince, a dokonce ukazují prstem na Rusko, i když ta havárie nebyla dosud vyšetřena. Tzv. znalci, a mezi nimi Richard Quest označovaný za experta na aviatiku, usilovně pracují, aby přesvědčili diváky CNN, že by bylo „extrémně neobvyklé“, kdyby byl sestřelen linkový letoun z výše 32 000 stop. Ze země se mohli prostě podívat a říci, zda byl ten letoun komerční let.


„Vypadá to jako komerční letoun, hučí to jako komerční letoun. Je to cosi naprosto do očí bijícího, co se tu stalo.“

Ukrajinský činitel Anton Gerašenko dokonce ví, jaký druh rakety to letadlo sestřelil. Ten „na svou Facebookovou stránku napsal, že to byl raketový systém Buk, co bylo použito k sestřelení tohoto letadla, nikoliv z ramene vystřelená raketa, a že je nepravděpodobné, aby pro-ruští rebelové měli přístup k takto sofistikované výzbroji.“ Obvinil tedy Putina ze sponzorování terorismu.

Ať bylo za tou havárií cokoliv (nebo kdokoliv), vyšetřování teprve začalo. Ale co se týče rozsudku veřejného mínění, pro CNN, Fox atd. je to akt úmyslného terorismu a ukazují prstem na „pro-ruské separatisty“. No, mohlo by to fakt tak být, že je letadlo tak zřetelně rozpoznatelné – i ze země, a pro ty, co na něj střílí rakety?

No, záleží na tom.

3. července 1988 v nevyprovokované akci americká letadlová loď USS Vincennes vypálila dvě rakety na íránský osobní dopravní letoun Iran Air let 655, který byl na cestě do Dubaje.

Všech 290 nevinných civilistů zahynulo. Ten pasažérský linkový letoun, tak rozpoznatelný ze země byl „zaměněn“ za bojový tryskáč (ty bojové letouny jsou o dvě třetiny menší než pasažérské letouny). A Spojené státy prohlásily svůj vlastní akt terorismu za „politováníhodnou nehodu.“

Krátce, malajský linkový letoun je podle těchto zpráv snadno ze země rozpoznatelný, ale u letounu Iran Air došlo k mylné ‚záměně‘ za daleko menší bojový tryskáč.

Když člověk poslouchá mediální zprávy obklopující havárii ML 17, tak si nemůže pomoci, ale musí dospět k závěru, že kapitán USS Vincennes Will Rogers III byl buď strašně blbý a slepý, když v tom neviděl snadno rozpoznatelný pasažérský letoun, nebo jinak, že to byl terorista.

I přes tuto do očí bijící realitu v roce 1990 president Bush Sr. udělil kapitánu Rogersovi řád Čestné legie „za příkladně záslužné chování při výkonu vynikající služby jako velící důstojník … mezi dubnem 1987 až květnem 1989.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj:  globalresearch.ca