Více než 100 neziskových organizací i vládních agentur po celém světě pomáhá YouTube s policejní ochranou před extremistickým obsahem, který je v rozsahu od tzv. nenávistné mluvy až po rekrutování teroristů přes videa. Ty všechny mají tajnou dohodu, která Googlu, tj. mateřské společnosti YouTube, zakazuje vyzradit jejich účast veřejnosti, řekl Daily Caller ve čtvrtek zástupce Googlu.


„Identifikace hranic pro obsah zůstane na YouTube, aby za oponou rozhodovalo, kdo bude nedoporučen, nebude monetizován a nebude u toho mít klíčové funkce jako komentáře, navrhovaná videa apod. Jejich využití se už od počátku ukázalo jako pozitivní a ukazuje se, že vede k podstatnému počtu snížení shlédnutí takových videí,“ dodala.

Tlak na demonetizace u YouTube, který dopadá na určité z nejvíce populárních kanálů, kdy to jsou vždy nikoliv levicové politické kanály, je vymyšlen, aby uspokojil ty zadavatele reklamy, kteří se snaží vyhnout se kontroverznímu obsahu, řekl mluvčí Googlu.

Populární moderátor YouTube Dave Rubin opakovaně zažívá, že mu jeho videa demonetizují. Ve středu Rubin vystavil video „Socialismus už není trendy.“ Video tam bylo jen málo přes 24 hodin, než jej YouTube ve čtvrtek demonetizovalo.