„Chci, aby příběh mého dítěte byl slyšet tak, aby se ostatní už nedopouštěli stejné chyby jako já. Přála bych si vrátit čas, abych nikdy nedovolila jí ty injekce dát.“ Texaská matka promlouvá o strašlivých poškozeních, která utrpěla její šestiměsíční dcerka po 8 dávkách vakcín při běžné návštěvě lékařské ordinace. Po obdržení vakcín proti DTap/Hib/IPV, hepatitida B, pneumokokový Prevnar 13 a orálně podávaná vakcína na Rotavirus, propuklo u Cerenity několik vážných zdravotních problémů, které nakonec vedly k trvalému poškození mozku.

Před tímto očkováním byla Cerenity perfektně zdravé šťastné děťátku s normálním fyzickým a kognitivním vývojem. Krátce po obdržení osmého očkování se celá její osobnost změnila.

Naturalnews.com píše:

Crenity náhle začala být apatická, jak mentálně, tak fyzicky. Už neudržela zdviženou hlavu ani nehýbala rukama a vypadalo to, že vykazuje symptomy mrtvice. Dítě odvezli na pohotovostní jednotku v Memorial Hermann Greater Heights Hospital v Houstonu v Texasu, kde jí provedli CT sken a MRI.

Doktor přiznává, že neměl pro rodinu Garzů žádnou odpověď, poslali je domů a odkázali na pediatra. Vykolejení a vyděšení se tomu zdráhavě podvolili.

„Děsilo mě, i když jsem ji jen pokládala,“ napsala paní Garzová v srdce lámajícím podívání pro VacTruth. „Poslali nás s ní – ochrnutou  – domů,“ to jsme to ale ještě nevěděli, dodala.

Následujícího rána nebyla Cerenity schopna se ani posadit a vypadala, že má ochrnutých několik částí těla, což její rodinu přimělo k urychlené návštěvě pediatra a k rychlému převozu do dětské Memorial Hermann Hospital ve středu Houstonu, kde dítě umístili na jednotku intenzivní péče.

Lékařský tým rychle ukázala prstem na Garzovi, než zavolali Službu ochrany dětí a obvinili je, že s dítětem třesou. Obviňující nakonec ze svých obvinění vycouvali a omluvili se s očištěním rodiny z jakéhokoliv špatného zacházení.

Ale než si stihli vydechnout úlevou, tak Garzům řekli, že jejich dcera nebude moci nikdy chodit, ani už nepoleze. Jen měsíc poté, co vyhověla předepsaným šestiměsíčním očkováním, byla Cerenity na intenzivce na dýchacím přístroji.

„Nebyla jsem schopná ničeho. Bylo to tak strašné. Na intenzivce ji drželi 8 dnů a léčili ji steroidy. … Měla krvácení do mozku, které skončilo ochrnutím a diagnostikovali jí transverzální myelitis chorobu míchy,“ řekla paní Garzová.

Transverzální myelitis je neurologická porucha způsobená zánětem míchy a může být způsobena některými očkováními (včetně těch proti planým neštovicím a vzteklině), uvádí Národní institut pro neurologické poruchy a mozkové příhody.

Transverzální myelitis

Cerenity sice přežila, ale nadále trpěla chronickými postižením a bolestmi. Měla potíže chodit, necitlivost chodidel, bolesti hlavy a trvalou bolest zad. Její matka říká, že měla epizody, kdy vypadala „po 30 až 45 minut ztuhlá.“

Garzy přeposílali od doktora k doktorovi, navštěvovali zdravotnická zařízení v Laredu, San Antoniu a Houstonu. Loni Cerenity diagnostikovali Arnold Chiariho malformaci, poruchou způsobující prorůstání mozkové tkáně do míšního kanálu.

Příčiny Chiariho malformace jsou jen málo pochopeny, ale experti teoretizují, že je to důsledek strukturálních poruch v mozku a míše. Může k ní však dojít i v pozdějším životě v důsledku poškození míchy, „vystavení škodlivých látek nebo infekcí,“ uvádí NIH.

Garzové byli rádi, že už mají diagnózu, ale potýkali se s dalším problémem: s neustálým a agresivním tlakem na více očkování. I přes nevyrovnaný stav Cerenity, několik doktorů na rodinu tlačilo, aby dokončila očkování dítěte podle předepsaného rozvrhu.

Garzové se bránili. Kdo za to bude odpovědný, když naše dcera onemocní ještě více? Ptal se ustaraně otec Cerenity. Nechci o své děťátko přijít, dodal. Doktor odmítl odpovědět, jen prostě konstatoval: „Je mi líto, taková je naše politika.“

„Vydírali nás k očkování“

Rodina to vzdala, když byl přístup k péči pro Cerenity ohrožen. Doktor slíbil zmírnit jejich obavy, že bude dávat dítěti vždy jen dvě až tři vakcíny najednou. Po druhém kole očkování, které dostala v říjnu 2015, se její zdraví zhoršilo.

O pět měsíců později se paní Garzová dověděla, že jim doktor lhal a aniž by to věděli, dal zase Cerenity 5-násobnou kombinovanou vakcínu DTaP-Hep B-IPV a Hib.

„Neměla jsem ani ponětí, že jí nedávno dal už 6 vakcín. Byla jsem vzteklá a šokovaná!“ řekla paní Garzová.

„Cítila jsem se vydíraná a neznala jsem svá práva,“ tvrdí.

Přestože je od toho doktoři odrazovali, podali si Garzové žádost o výjimku z očkování pro svou dceru, která je teď už tříletí, a uspěli s ní.

Cerenity sice může chodit, ale i tak má četné zdravotní komplikace včetně chronických bolestí hlavy, předrážděnosti, těžce poškozeného zraku, vad řeči, těžkostí s komunikací a problémů s chováním.

Každá ráno se probouzí v bolesti a pláče, říká paní Garzová a dodává, že byli nuceni Cerenity vrátit plenky kvůli pohybovým problémům s předkláněním.

„Chci, aby bylo příběh mého dítěte slyšet, aby ostatní neudělali stejnou chybu, jako já. Přála bych si, abych mohla vrátit čas a nikdy nedovolit, aby dostala ty injekce. Cítím to tak, že jsem jí vzala šanci na normální život.“

Zdroj: vactruth.com