Níže je video dvou hasičů diskutujících o tom, jak až po nárazu letounů docházelo před kolapsem Dvojčat k druhotným explozím. I když je to už staré video, stojí za to se o něj podělit, jelikož někteří lidé se do možnosti, že oficiální historka prezentovaná veřejnosti je podfuk, teprve probouzí. Ti hasiči na videu diskutují, jak uvnitř Věže č. 1 Světového obchodního centra (WTC1) v době, kdy oni postupovali nahoru, probíhalo odpalování bomb, a není to poprvé, kdy se hasiči z 11.9 vyjadřovali ke stejné věci, udělali to už mnozí. A opět, ta letadla (jak už bylo vysvětleno) udeřila už před tím a požáry se už rozhořely. Pak konstatují, že po odpálení třetí exploze se celý vnitřek zhroutil.

„Všechny tři budovy byly zničeny pečlivě naplánovanou, zorganizovanou a provedenou řízenou demolicí.“ – Profesor Lynn Margulis, katedra věd o zemi, University of Massachusetts v Amherstu a člen Národní akademie věd, jeden z mnoha akademiků, kteří byli ohledně 11.9 velice výmluvní ( zdroj, zdroj).

I citáty níže jsou k tomuto velice relevantní a stejnou myšlenky vyjadřovalo mnoho lidí, kteří byli přímo zapojeni do obranných zpravodajských agentur.

„Většina teroristů jsou teroristé pod falešnou vlajkou nebo byli vytvořeni našimi vlastními bezpečnostními službami. Ve Spojených státech byl každý jednotlivý teroristický incident buď pod falešnou vlajkou, nebo k němu dotlačil informátor podstrčený FBI. Už máme ve skutečnosti občany, kteří dostali zákazy přibližování k informátorům FBI, kteří se pokouší o podněcování terorismu. Stal se z nás blázinec.“ – David Steele, po 20 let zpravodajský důstojník Námořní pěchoty a druhý nejvyšší civilista ve zpravodajství US Námořní pěchoty ( zdroj).

„Pravdou je, že neexistuje žádná Islamistická armáda nebo teroristická skupina zvaná Al-Kaiída, a všichni informovaní zpravodajští důstojníci to vědí. Existuje ale propagandistická kampaň, která má veřejnost přimět k tomu, aby uvěřila v přítomnost nějakého protlačovaného subjektu představujícího ‚ďábla‘, jen aby televizní diváci přijali sjednocené mezinárodní vedení války proti terorismu. A tou zemí za touto propagandou jsou Spojené státy.“ – Bývalý britský ministr zahraničí, Robin Cook

Podle posledních průzkumů jen v samotné Americe více než 150 milionů lidí oficiálnímu vysvětlení poskytnutého jejich vládou ohledně událostí 11.9 nevěří a stejný počet má ve skutečnosti podezření z kontrolované demolice i u Budovy 7 Světového obchodního centra. (Jednoduché hledání přes Google vám ukáže průzkumy, které během těch let probíhaly.) A existuje důvod, proč tomu tolika lidí věří, a ten se nazývá tvrdé důkazy.