Jak o tom referoval první Forbes, tak Mezinárodní měnový fond (MMF) ve své Říjnové zprávě fiskální monitor vrhl bombu. Tato zpráva maluje chmurný obraz vysoce zadlužených národů, kterým se nepodařilo agresivně „mobilizovat domácí výnosy“, což je kódové slovo pro „agresivní zdanění svých občanů.“ Pouští se do argumentace za drastická opatření a doporučuje série eskalujících se zvýšení daní z příjmů a spotřeby – které kulminuje přímými konfiskacemi aktiv. Proč to MMF navrhuje?

Protože globální vlády a centrální banky během několika posledních let napumpovaly biliony dolarů VAŠICH peněz do bank a na akciové trhy, a tak katapultovaly veřejné zadlužení na desítky BILIONŮ dolarů. Teď ale ty vlády a centrální banky už tuhle míru zadlužení nejsou schopny udržet, a tak je jediným způsobem, jak udržet tuhle pyramidovou hru, globální konfiskace bohatství. Teď je to zjevnější než kdy jindy, jestli chcete udržet své úspory a zabezpečení na stáří mimo dosah rukou zoufalých vlád, můžete udělat jen jedno.

Vlci hladoví po vašich penězích

Nejdřív je tu ale výňatek od MMF, v němž jasně prosazuje daň na vaše soukromé úspory kvůli splacení vládních dluhů:

„Prudké zhoršení veřejných financí v mnoha zemích oživilo zájem o „zpoplatnění kapitálu“ – tj. o jednorázovou daň ze soukromého bohatství – jako o výjimečné opatření k nastolení udržitelného zadlužení… Daňové sazby potřebné ke snížení veřejného zadlužení na předkrizovou úroveň jsou dobře vyčíslitelné. Snížení míry zadlužení na úroveň konce roku 2007 by vyžadovalo daňovou sazbu asi tak 10 procent na pozitivní čisté bohatství domácností.“

Ano, četli jste správně: MMF chce, aby se vám kromě daní, které už platíte, vzalo 10% vašich soukromých úspor. Co když je to ale jen začátek navržené konfiskace bohatství? Z klinického hlediska je nejděsivějším aspektem těchto diskusí to, jak se diskutuje o možnosti, že by všechny vlády mohly spolupracovat, aby vaše úspory kolektivně vystopovaly a zdanily:

„Finanční bohatství je mobilní, a to jsou nakonec i lidé. … Proto by mohlo dávat smysl zdaňovat různé formy bohatství různě podle jejich mobility… Dosažení podstatného pokroku nejspíš vyžaduje zlepšení mezinárodní kooperace za účelem ztížení možností pro všechny zazobance, aby se mohli vyhnout zdanění přemístěním svých fondů jinam.“

Jak poukazuje Forbes, existují tři klíčové body, které tahle zpráva přehlíží:

  • 1. Ekonomové MMF přeci vědí, že neexistuje dost bohatých lidí, aby vyplatili dnešní vlády, i kdyby bylo vyvlastněno 100 procent aktiv toho 1 procenta. To znamená, že podle formule MMF by měla být vyrabována aktiva úplně všech domácností s pozitivním bohatstvím – tj. všech, kdo mají penzijní úspory nebo vlastní bydlení.
  • 2. Takováto neuctivost k soukromému majetku stejné dluhy Západních vláda nesplatí, ani jim nebude financovat pokračování rozpočtu. Pouze to „obnoví udržitelnost zadlužení,“ čímž umožní rozhazovačným vládám, aby nadále dojily trhy dluhopisů, a to až do další krize, na kterou bude samozřejmě zapotřebí silnějších opatření .
  • 3. Pokud politici pochybí tím, že se do takové všeobecné loupeže nezapojí, tak je jediným alternativním scénářem, jaký předkládá MMF, bankrot vlády a hyperinflace. MMF nečiní žádný pokrok se zvládnutím této pyramidové hry, která nás programově vede k bankrotu.

Forbes argumentuje, že právě k tomu nás bankrot moderního státu spravedlivého přerozdělení vede, tj. ke kapitálové kontrole a k restrikcím odchodu, „takže je to jako když ti přísloveční čtyři vlci a jehně mají možnost hlasovat, co bude k večeři.“

Existuje jen jediné útočiště, kam se skrýt

S tím, jak naše zoufalé vlády získávají bezprecedentní přístup k vašim osobním úsporám, ať jsou kdekoliv na světě, tak potřebujete OKAMŽITĚ přistoupit k akcím na ochranu svých úspor a důchodů před možnou kapitálovou kontrolou. Když mají ale vlády v dosahu vaše bankovní konta, důchodová konta a obchodní konta, existuje nějaké bezpečné útočiště?

Určitě. Existuje JEDNA třída aktiv, která sedí mimo finanční systém a jsou zcela bezpečná před vládní konfiskací a globálním ekonomickým kolapsem: Zlato a stříbro. Zlato a stříbro byly nejlepšími ochránci bohatství po více než 5000 let a přežily všechny kolapsy vlád a měn, co jich v historii bylo. Centrální banky po celém světě i národy jako Čína teď zlato křečkují jako pojištění před možným kolapsem všech dolarů, které mají v držení.

Vlády zatím utrácely nad poměry. A teď víte, že vlády si zařizují kontrolu nad vašimi finančními účty. Přišel proto tedy čas. Ochraňte své úspory a důchod fyzickým zlatem a stříbrem dřív, než už vám nic, co byste chránili, nezbyde.

Zdroj: globalresearch.ca