Mám podezření, že dotace se nyní budou přidělovat těm, kteří si natřou traktory na duhové barvy nebo zavedou různorodé drůbežárny podle pohlaví – říká poslanec PiS, bývalý náměstek ministra zemědělství Krzysztof Ciecióra v rozhovoru pro portál DoRzeczy.pl. (Foto: IMG)

Krzysztof Ciecióra: To je vše, co jsme potřebovali k nápravě evropského zemědělství. Je to zlatý ideál polského zemědělce, který našla Evropská komise, a to rovnost a rozmanitost. Předpokládám, že dotace teď budou přidělovány těm, kteří si natřou traktory na duhové barvy nebo zavedou různorodé drůbežárny podle pohlaví. To je samozřejmě nesmysl a další příklad toho, že Evropská komise ztrácí kontakt s realitou. Vládnou jí lidé, kteří nemají o zemědělství ani ponětí a snaží se nám nařizovat, jakým směrem se má zemědělství ubírat.

Předpokládám, že máme v zemědělství mnoho jiných, závažnějších problémů?

Ale samozřejmě že máme. Především musíme zvážit možnost vstupu Ukrajiny, jejíž produkty nás ohrožují, do EU. Chystá se změna evropské zemědělské politiky, ve hře je změna zemědělských dotací. EK je jednoznačně na cestě k likvidaci evropského zemědělství, a to je vážný problém. Místo skutečné práce se zabývají nesmysly.

Lze toto téma označit za naprosto fraškovité a absurdní?

Neznám zemědělce, který by byl královnou drahoty. To je to poslední, co zemědělce v souvislosti s problémy v zemědělství napadne. Na vesnicích nic takového neexistuje. Neexistuje žádný problém nesnášenlivosti nebo nerovnosti. Musíme se vypořádat s omezením, zničením zemědělské výroby, výroby potravin v Evropě. To jsou naše problémy, ne queering.

Zdroj: dorzeczy.pl