Tento odtajněný dokument CIA „Příběh Adama a Evy“ od Chana Thomase odhaluje, že Země prochází kataklyzmatickými událostmi (posuny pólů) přibližně každých 6 500 let, což vede ke zničení, masovému vymírání a znovuzrození civilizací. (Foto: Flickr / CIA)

V roce 1966 vydal Dr. Chan Thomas knihu s názvem Příběh Adama a Evy, která však brzy zmizela z veřejného přístupu poté, co ji CIA utajila.

V knize se hovoří o velkých katastrofách, jako jsou posuny pólů, masová vymírání a opakované zničení vyspělých civilizací. Zůstala většinou utajena, dokud nebyly některé její části po letech zveřejněny.

Nyní je k dispozici pouze 57 stran, které jsou však silně upraveny a zanechávají mnoho otázek o tom, co kniha skutečně říká. Lidé se zajímají o to, proč by tato kniha mohla být považována za nebezpečnou a proč ji CIA chtěla utajit.

Dr. Chan Thomas byl americký elektroinženýr a senzibil, který je autorem hypotézy o globálních kataklyzmatech zahrnujících radikální změny v elektromagnetickém poli Země, které zvyšují viskozitu zemské kůry a způsobují rychlý kontinentální drift. 

Nejvýrazněji to popsal ve své knize „Příběh Adama a Evy“. V padesátých letech byl Thomas projektovým inženýrem naváděcího systému raket RASCAL společnosti Bell Aircraft a programu A4D Skyhawk společnosti Douglas Aircraft a později byl koncem šedesátých let zaměstnán společností McDonnell Douglas, aby spolupracoval s výzkumným a vývojovým týmem „Advanced Concepts“ Roberta Wooda, který pracoval na projektech souvisejících s UFO a dalšími okrajovými vědeckými obory.

Myšlenka posunu pólů zajímala vědce a vyvolávala diskuse po mnoho let. Charles Hapgood byl jedním z prvních, kdo tuto koncepci v polovině 20. století navrhl. Domníval se, že vnější vrstva Země se může pohybovat přes vnitřní vrstvy, čímž se mění poloha pólů.

Hapgoodova teorie „posunu zemské kůry“ říkala, že k těmto posunům může dojít poměrně rychle, což může mít za následek velké změny v geografii a klimatu Země.

Zpočátku mnoho vědců Hapgoodovy myšlenky odmítalo, ale získal si respekt, když o jeho práci projevil zájem Albert Einstein. I když se Hapgoodova teorie nestala všeobecně přijímanou, otevřela dveře dalšímu výzkumu toho, jak by se mohly měnit magnetické póly Země.

Dnes víme, že magnetické póly se skutečně mění, i když obvykle pomalým tempem. Možnost rychlých, katastrofických posunů však zůstává předmětem probíhajícího výzkumu.

Dr. Chan Thomas ve své knize The Adam and Eve Story (Příběh Adama a Evy) vyslovil děsivou předpověď náhlých posunů pólů. Domníval se, že k těmto posunům může dojít rychle, dokonce během jediného dne, a způsobit velké katastrofy.

Thomas uvedl, že tyto rychlé změny by mohly vést k obrovským zemětřesením, sopečným erupcím a tsunami, což by mělo za následek rozsáhlé škody. I když většina vědců o takových rychlých změnách pochybuje, tato myšlenka stále vzbuzuje zájem vědců i veřejnosti.

Vlastní spis CIA o „příběhu Adama a Evy“ obsahuje také spoustu okrajových dokumentů na začátku, takže pokud chcete rychle nahlédnout do příslušné části, přeskočte na stránky přibližně 19-24.

Dr. Chan Thomas ve své knize Příběh Adama a Evy jde ještě dál a tvrdí, že tyto mýty o potopách nejsou jen přehnanými příběhy, ale vycházejí ze skutečných katastrof způsobených posuny zemských pólů a dalšími katastrofickými událostmi. Tvrdí, že tyto mýty jsou historickými záznamy o minulých katastrofách, které téměř vyhladily lidstvo. Podle Thomase naši předkové vytvořili tyto příběhy, aby si tyto události připomněli a varovali budoucí generace před jejich opakováním.

Thomas věří, že tento posun by mohl vést k obrovským zemětřesením, sopečným erupcím a tsunami, které by mohly během několika hodin vyhladit většinu lidstva. Myslí si, že k této katastrofě může dojít brzy, možná ještě za našeho života.

Vědci vědí, že magnetické pole Země se neustále mění a póly se mohou v průběhu času posouvat. Většina geofyziků si však myslí, že náhlá a katastrofální změna, jakou Thomas popisuje, je velmi nepravděpodobná.

K záhadě přispívá i „začernění“ 57 stran, které byly později odtajněny. Spousta textu je začerněna, takže se lidé ptají, co bylo odstraněno a proč.

Někteří se domnívají, že chybějící části by mohly obsahovat další podrobnosti o katastrofách nebo dokonce vládní tajemství. Přesný důvod, proč byla velká část knihy utajena, je stále nejasný.