MOSKVA – Podle všeho šlo o útok více než 1000 kilometrů za frontovou linií války na Ukrajině. (Foto: Flickr / ilustrační)

Na ruské letecké základně explodovalo letadlo, ve kterém byli i vysocí představitelé ministerstva obrany.

Šlo o útok ze strany Ukrajiny?

V Rusku nadále dochází k výbuchům a požárům a nelze vyloučit souvislost s válkou na Ukrajině. Nyní došlo k dalšímu incidentu na ruské letecké základně.

Podle ukrajinské vojenské zpravodajské služby HUR bylo na ruské letecké základně zničeno další letadlo. Ačkoli za to nechtěli otevřeně převzít odpovědnost, uvedli, že „jakýkoli zločin proti ukrajinskému lidu bude náležitě potrestán“.

Tu-134 se vznítil v jihozápadní ruské oblasti Orenburg, uvedla zpravodajská agentura ve svém prohlášení. Letadlo bylo používáno k přepravě vysoce postavených úředníků ruského ministerstva obrany, uvedla zpravodajská agentura.

Letoun patřil 117. dopravnímu leteckému pluku se základnou na letecké základně Orenburg-2, uvedla zpravodajská služba. Základna se nachází více než 1 200 kilometrů od frontové linie války na Ukrajině.

Ruské ministerstvo obrany mezitím nehlásilo žádnou ukrajinskou aktivitu v Orenburské oblasti. Gubernátor Orenburské oblasti Denis Pasler na svém kanálu Telegram tuto informaci rovněž nekomentoval.

Zdroj: kyivindependent.com