Silná geomagnetická bouře narušila provoz golfových vozíků využívajících technologii GPS na hřištích ve středním Atlantiku a na severovýchodě. (Foto: NOAA / CC)

Ve čtvrtek společnost Club Car rozeslala hřištím e-mail s varováním, že silná sluneční bouře „ovlivní všechna zařízení GPS“ na těchto high-tech vozících.

Na hřištích, která používají systém Club Car Connect, což je náhlavní displej v golfovém vozíku, který využívá GPS a slouží jako dálkoměr pro golfisty a zároveň umožňuje správě hřiště geograficky zaměřit místa na každé jamce, došlo během dnešní sluneční bouře k rozsáhlým poruchám, které zastavily provoz mnoha vozíků na různých hřištích.

„Geomagnetické bouře ovlivňují všechna zařízení GPS a jednotky Visage mohou být touto sluneční událostí ovlivněny. Během této události může docházet k falešnému spouštění akčních zón u vozů, naše doporučení je omezit omezení akčních zón nebo zóny vypnout Podmínky budeme dnes nadále sledovat,“ napsal manažer pro propojené účty Club Car David Nichols, PGA, v e-mailu zaslaném americkým hřištím.

Jinými slovy, sluneční bouře narušila satelitní signály GPS používané vozíky, což způsobilo nepřesné údaje o poloze a spustilo omezení hřišť. To způsobilo, že mnoho golfových vozíků přešlo do šnečího režimu, což golfisty jen rozzuřilo. Podle e-mailu bylo řešením vypnout omezení geo-fencingu.

Do večera probíhá silná sluneční bouře. Barevné polární záře by mohly být viditelné v oblastech po celé zemi. Intenzivní sluneční bouře mohou způsobit spoušť v moderní ekonomice.

Zdroj: nbcchicago.com