Aktivisté Palestinské akce se opět zaměřili na továrnu ve Velké Británii, která se podílí na výrobě klíčových vojenských komponentů, jež podle skupiny používá Izrael při svém pokračujícím bombardování Gazy, informuje agentura Anadolu Agency. (Foto: Flickr)

Aktivisté vylezli na střechu továrny Teledyne CML Composites v Bromborough ve Wirralu, vyřezali do budovy díry a postříkali ji zvenčí krvavě červenou barvou, která symbolizuje ztráty na životech v Gaze.

Společnost Teledyne CML Composites, dceřiná společnost firmy Teledyne Technologies, vyrábí díly pro stíhací letouny F-35, které Izrael hojně používá ke shazování 2 000librových (907kilogramových) bomb v Gaze.

Podle Palestine Action je Teledyne Technologies největším vývozcem zbraní ze Spojeného království do Izraele.

Není to poprvé, co Palestine Action podnikla přímé kroky proti zařízením společnosti Teledyne.

Již dříve v dubnu aktivisté obsadili společnost Teledyne Defence and Space v Shipley v hrabství West Yorkshire a zastavili výrobu vojenské elektroniky určené pro Izrael.

V souvisejícím případě porota u Bradfordského korunního soudu minulý měsíc zprostila aktivisty Palestinské akce obvinění ze způsobení trestné činnosti za obsazení areálu v Shipley.

Palestine Action dala jasně najevo, že bude ve své kampani pokračovat, dokud společnosti jako Teledyne nepřestanou dodávat vojenské vybavení Izraeli.

Zdroj: middleeastmonitor.com