Miliardář a aktivista George Soros údajně získal povolení ke koupi společnosti Audacy, druhého největšího řetězce rozhlasových stanic v USA, který vlastní 220 amerických rozhlasových stanic na 40 trzích a měsíčně oslovuje 165 milionů posluchačů. (Foto: Flickr)

Federální komise pro komunikace (FCC) – americká agentura zodpovědná za regulaci komunikací prostřednictvím rozhlasu, televize, drátů, satelitů a kabelů – minulý týden nákup schválila, přičemž tři demokraté v komisi přehlasovali dva republikány, uvádí New York Post.

Mluvčí FCC pro Fox News Digital uvedl, že „žádné rozhodnutí není konečné, dokud ho komise nezveřejní, což se nestalo“.¨

Třiadevadesátiletý levicový globalista Soros v únoru koupil dluh společnosti Audacy ve výši 400 milionů dolarů poté, co společnost vyhlásila bankrot, a stal se tak jejím největším akcionářem. Společnost se od té doby restrukturalizovala a v současnosti v ní působí konzervativní hlasy jako Sean Hannity, Mark Levin a Glenn Beck.

Zdroj listu New York Post řekl,

Představa, že George Soros kupuje stovky místních rozhlasových stanic těsně před celostátními volbami a bude na Audacy nadále vysílat Seana Hannityho a další konzervativní rozhlasové moderátory, není důvěryhodná.

Texaský kongresman Chip Roy, republikán, vyjádřil v dubnu vážné obavy ohledně nákupu Audacy a poukázal na to, že Sorosova skupina požádala FCC, aby upustila od běžného procesu, kdy agentura přezkoumává a posuzuje zahraniční vlastnické zájmy, a odložila jej na „někdy příště“.

Podle federálního zákona o komunikacích nesmí žádnou licenci na rozhlasovou stanici vlastnit společnost s více než 25 % zahraničních vlastníků. Sorosova skupina uznala, že míra zahraničního vlastnictví Audacy tuto hranici překročí, a přesto požádala FCC o urychlené schválení žádosti o vlastnictví, aby „mohla rychleji realizovat své vlastnické podíly v těchto stovkách místních rozhlasových stanic po celé zemi a převzít v nich otěže,“ uvedl kongresman Roy v dopise FCC, a dodal:

FCC je povinna dokončit úplnou a důkladnou kontrolu každého nákupu rozhlasových stanic takového rozsahu a velikosti.

„FCC by neměla vytvářet zvláštní Sorosovu zkratku,“ řekl v červnu republikánský komisař FCC Brendan Carr listu New York Post .

Sorosova skupina v minulosti získávala konzervativní mediální společnosti a měnila jejich vedení a program. Soros koupil mediální společnost v Polsku před loňskými podzimními volbami, které sesadily konzervativní vládu strany Právo a spravedlnost (PiS).

Zdroj: europeanconservative.com