Bývalý specialista FBI, který byl pronásledován kvůli výslechu 6. ledna, během slyšení se zákonodárci na Kapitolu prohlásil, že by se Američané měli zásobit potravinami a připravit se na nouzi. (Foto: X – C/SPAN)

Marcus Allen, bývalý specialista na štábní operace FBI, řekl justičnímu podvýboru pro ozbrojování federální vlády, že se stal záměrně terčem útoku vyšších míst za to, že se ptal, proč bylo v davu při vzpouře v Kapitolu 6. ledna 2021 tolik federálních informátorů.

„FBI zpochybňovala mou věrnost Spojeným státům, pozastavila mi bezpečnostní prověrku, pozastavila mi plat a nedovolila mi získat externí zaměstnání, nebo dokonce přijmout charitu,“ vypověděl AllenFederálové si na Allena tvrdě došlápli poté, co 21. září 2021 poslal e-mail, který podle jeho nadřízených obsahoval hypertextové odkazy na „extremistickou propagandu“ z „pochybných zdrojů“.

Generální inspektor ministerstva spravedlnosti Michael Horowitz, který vypovídal spolu s Allenem, vyšetřuje proces prověřování a udělování bezpečnostních prověrek FBI, včetně zaměření na „politické konzervativce, kteří byli považováni za loajální vůči Trumpovi nebo se stavěli odmítavě k mandátu vakcíny COVID-19“.

„Neexistují dostatečně silná slova, která by popsala dopad, jaký na mě a mou rodinu měly lži FBI o mé osobě,“ uvedl Allen během emotivního prohlášení.

„Stres se podepsal na našem zdraví a naše děti trpěly, traumatizované představou, že nám někdo vykopne dveře nebo že se táta nevrátí domů.“

Allen dodal ještě zlověstněji: „Osobně nemám důvěru v to, že FBI bude vládnout svému vlastnímu jednání“.

Právě Allenovy závěrečné poznámky však vzbudily mnoho obočí. Bývalý pracovník FBI vyzval Američany, aby využili svého volebního práva navzdory případným pochybnostem o integritě voleb.

„Moje další doporučení jsou v přirozeném pořadí,“ pokračoval Allen, ‚vyzbrojte se a vězte, jak se bránit, najděte si ve svém okolí tři až čtyři přátele a slibte si, že si v případě nouze přijdete vzájemně na pomoc.‘

„A v době velké hospodářské krize si lidé dělali zásoby ve spižírně, takže si myslím, že je to dobrý postup zejména v naší ekonomické době, a ujistěte se, že máte zásoby potravin na tři až čtyři měsíce,“ dodal.

Allen také vyzval Američany, aby se pravidelně modlili a četli Bibli.

Zdroj: mnews