Na internetu se šíří tvrzení, že prezident Joe Biden se během svého úterního projevu na summitu k 75. výročí založení NATO přiznal, že spal s manželkou jiného muže. (Foto: X / FOX NEWS)

V klipech, které kolují po sociálních sítích, Biden údajně tuto poznámku pronesl, když se odvolával na generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga. Zdá se však pravděpodobnější, že řekl něco jiného.

Konkrétně je Biden obviněn z toho, že řekl, že „šu*á vaši ženu“, zatímco Stoltenberg je vidět, jak se usmívá jen několik metrů od něj na pódiu.

Záběry, jejichž několik verzí bylo sdíleno ze zdrojů, jako jsou Fox News a Bílý dům, se brzy staly virálními a nasbíraly miliony zhlédnutí.

Většina konzervativců, kteří tvrzení šířili, reagovala s údivem a tvrdila, že Biden při veřejném vystoupení zastínil své předchozí přešlapy.

„Sám jsem si to nahrál tak, že jsem přetáčel přímý přenos. Není to sestříhané,“ uvedl jeden z uživatelů. „To je přehmat, který překonává všechny přehmaty!!!! Zrovna když mu také předává prezidentskou medaili svobody.“

Biden generála při této příležitosti překvapil i jinak – udělil mu prezidentskou medaili svobody.

Ačkoli je pravda, že klip nebyl sestříhán, Biden netvrdil, že spal se Stoltenbergovou manželkou.

Biden místo toho říká: „Pane ministře, provedl jste tuto alianci jedním z nejdůslednějších období v její historii. Uvědomuji si, že jsem vás – jak jsem mluvil s vaší ženou – osobně požádal, abyste prodloužil svou službu. Odpusťte mi.“

Jinými slovy, Biden se omlouval za to, že Stoltenberga požádal, aby v NATO zůstal, což mu zřejmě bylo připomenuto v rozhovoru se Stoltenbergovou manželkou, možná ještě před touto událostí. Přepis Bidenovy poznámky je volně dostupný v Bílém domě.

Zdroj: dailydot.com