Pomocí 3D tiskárny zhotovena první skutečná ruční kolejnicová zbraň, která vrhá plazmové projektily rychlostí 900 km/h Pokud si myslíte, že obrázek výše vypadá děsivě, máte pravdu. To ztřeštěné udělátko vyobrazené na snímku je první přenosná kolejnicová zbraň, futuristických vrhač projektilů obvykle spojovaných buď s vojáky, nebo s NASA. …

Ten muž na obrázku výše ale není voják, ani to není inženýr NASA. Naopak je to civil, který využil trochu inženýrského důvtipu, některé běžné dostupné součástky a 3D tiskárnu, aby vytvořil funkční zbraň, která může pálit grafitové, hliníkové, wolframové a dokonce i plazmové projektily rychlostmi přes 900 km/h.

A teď to nejlepší: Je tu video o této domácí kolejnicové zbrani v akci.

Jen velice málo je známo o Imguru uživateli „NSA\\\_Listbot“ kromě skutečnosti, že v něm moc nejsou návody pro AutoCAD a pro 3D tiskárnu. Tento muž o víkendu na Imgur vstoupil, aby se podělil o to, co by mohlo být jedním z nejúžasnějších a nejděsivějších projektů DIY, o který se někdo vůbec kdy pokusil. A on se nejen pokusil, on to i postavil.

Pomocí kombinace 3D tisku a široce dostupných dílů ten muž postavil funkční ruční kolejnicovou zbraň, která obsahuje šest kondenzátorů a při výstřelu předává více než 3 000 kilojoulů energie. Ještě by vás mohlo zajímat, co to střílí? Prozatím tu zbraň otestoval při střelbě kovových tyčí zhotovených z grafitu, hliníku a mědí potaženého wolframu, jaké jsou vyobrazené níže.

Rovněž to může střílet uhlíkovými projektily a tyčemi teflon/plazma. Je to pravda, ten chlap si udělal plazmovou zbraň.

Ta nepřenosná zbraň funguje zrovna tak, jako velké kolejové dělo využívající k vrhání projektilů elektromagnetické technologie. Je ale důležité si všimnout, že tahle ruční kolejnicová zbraň není tak úplně smrtonosná, jako je kolejnicová zbraň vojenské kategorie. Ač projektil s 900 km/h může určitě napáchat dost škody, vojenská kolejnicová děla dovedou projektil urychlit na rychlost vyšší než 21 000 km/h za pouhé 0,2 sekundy.

Tady je video, jak ten muž provádí zkušební střelby grafitovou tyčí na cíl z překližky podlepené hliníkem: