Rodičovský magazín Dítě a rodina čtenáře nabádá, aby si dali pozor na rodiny, které jsou „nenápadné“ ale „radostiplné“, jelikož to jsou varovné příznaky, že jsou pravicoví, a tudíž „nebezpeční“. Vyobrazil ilustrace zachycující čistě blonďaté ženy a děti, k nimž ve zprávě uvádí, že normální rodiče musí proti pravicovým rodinám přistoupit k akcím a dát jasně na srozuměnou, že pro jejich ideologii není na světě místo.

S tvrzením, že výraz „pravicový“ vyvolává „úzkost“ a vybavuje představu „hořících domovů uprchlíků“, skiheady a skupinu Národně socialistické podsvětí (NSU), která provedla série násilných útoků na cizince, uvádí Dítě a rodina, že to ale lidé „jen zřídkakdy spojují s ženami, rodinami a dětmi.“

A právě v tom vyhlašuje tento široce distribuovaný německý magazín, že spočívá „obzvláště velká hrozba“, jelikož právě takoví lidé, jsou zrovna tak nebezpeční, pokud ne ještě více, než gangy nacistických skinheadů. Když identifikuje rozpoznávací znaky pravicových rodin, tak tvrdí, že jsou „nenápadné, blonďaté, roztomilé a angažující se.“

„Pravicové rodiny jsou na první pohled milé a oddané,“ uvádí sociolog a výzkumník pravicového extremismu z Frankfurtské univerzity aplikovaných věd Michael Köttig.

Výzkumnice pravicové politiky Eva Prausner říká, že ohromné nebezpečí pravicových rodin spočívá v tom, že vypadají normálně.

Kvůli tomu, říká, s nimi mnoho rodičů naváže dobré vztahy až do té míry, „že už nejsou vytlačeni na okraj a co horší, dostává se jim podpory.“

Ač existují různé typy pravicových rodin, tak Dítě a rodina tvrdí, že by centra péče o děti také měla pro potýkání se s nimi zařizovat podporu.

„Ta pravicovost má mnoho forem. Definice, co je extrém, a co ještě není, je těžká,“ říká, ale tvrdí, že s jejími projevy se musí bojovat, protože pravičáci by mohli šířit své názory při setkáních s ostatními rodiči na hřištích.

Heike Radvan z kontroverzní nadace Amadeu Antonio varuje, že „děti pravicových rodičů nemusí být nutně nějak odlišné od normálních dětí,“ říká ale, že jsou často „velice poslušné“ a nemusí se moc rozpovídat.

I přes tvrzení, že takové děti nejsou moc sdílné, „experti“ shromáždění tímto magazínem varují, že k zlověstným aspektům pravicových rodičů patří, že potomky prodchnou sebedůvěrou.

Dělají to, postuluje Prausner, v naději, že „jejich potomci později roznesou jejich ideologii do světa.“

Köttig vysvětluje, že pravicové rodiny se od normálních rodin neliší ve vyučování svých vlastních hodnot. Důležitý rozdíl u extrémně pravicových skupin je ale v tom, že jejich hodnoty jsou „silně ve vleku germánských zvyků a tradic.“

Prausner říká, že „pravicové děti“ jsou si vědomy toho, že by měly držet své rodinné životy v soukromí, dodává ale, že existují takové prozrazující příznaky pravicových extremistů, že obvykle nenosí žádná americká loga na oblečení od svých rodičů.

Nedá se však říci, že by neexistovaly žádné viditelné projevy, které poukazují na to, že dítě je z pravicové rodiny, poukazují tito výzkumníci. Prausner varuje, že ač je většina lidí nerozpozná, tak třeba „úhledné copánky a dlouhé sukně“ slouží jako varovný příznak, že dítě má pravicové rodiče.

Zpráva radí různé způsoby, jimiž se mohou centra péče o děti připravit na případ, že by do nich pravicoví rodiče své děti zapsali. Radí jim zavést politiku a vyhlášení mise ke stanovení hodnot, za nimiž jejich školka stojí.

Matky a otcové by měli být zapojeni do rodičovské rady, která bude podnikat akce proti pravicovým rodičům, uvádí Dítě a rodina. Neměli by se „bát přímé konfrontace s pravicovými rodiči,“ konstatuje.

„I když je to těžké, měli byste okamžitě stanovit hranice a říci, že tohle nechcete slyšet,“ říká Köttig. Radvan mezitím vyhlašuje: „V takové situaci není pochopení na místě.“

Poslanec za vládní stranu Křesťanskodemokratická unie (CDU) Thomas Feist už požadoval, aby nadaci Antonio Amadeus přestala vláda financovat s poukazem, že tato údajná „charita“ na své webové stránce uvádí hrozby násilí a hrozí jím a praktikuje udavačství.

Tuto organizaci založila a řídí bývalá agentka Stasi Anetta Kahane, která prohlásila, že pro Evropskou unii je životně důležité, aby změnila svou imigrační politiku tak, aby tento kontinent přestal být bílý.

Řekla: „Je velice důležité, abyste změnili vzdělávací systém a sebepojetí států. Už nejsou jen bílí nebo jen Švédové nebo jen Portugalci nebo jen Němci. Jsou to multikulturní místa světa.“

Ale přesto, na co Feist poukazuje, a přesto, že web této krajně levicová organizace teď poukazuje na CDU a na některé jejich politiky jako na nebezpečné a pravicové, tak tato nadace řídí vládní razie proti lidem, kteří jsou kritičtí k otevřeným dveřím pro masovou migraci a násilné chování migrantů k německému lidu.

Zdroj: breitbart.com