Ve známém rakouském středisku v Zell am See byl v úterý bankovní úředník napaden turistkami ze Spojených arabských emirátů. Ženy si v bance ten den několikrát měnily peníze, a bankovnímu úředníkovi se zdály být podezřelé a požadoval po nich pas, ženy odmítly.  Naopak mladší z žen začala divoce křičet úředníka urážet. Pracovníci banky tedy zavolali policii. Po příchodu policie, mladší 20letá žena policistu kopla do holeně, plivla do tváře a kousla do prstu.

Policie obě ženy zadržela a později byly propuštěny na kauci .

Policejní tiskový mluvčí popsal incident jako „závažný“, protože  byl zraněn policista. Dále dodal pro STANDARD, že podobné incidenty s turisty z arabské oblasti si nepamatuje.

Na turistickém ruchu  v Zell am See  mají arabští turisté významný podíl. V roce 2015 zde bylo napočítáno 230 tisíc přenocování turistů ze Spojených arabských emirátů, Ománu a Saúdské Arábie.

Lázeňské město Zell Am See obývá standardně pouhých 10 000 obyvatel, jedná se o významné turistické centrum Rakouska, protože nabízí vše potřebné pro turisty všech kategorií i věkových skupin. Své zde naleznou turisté jak v létě, tak zimě.

Zdroj: derstandard.at, pz.cz