Detox chodidel byl poprvé využit v Japonsku. Jedná se o nalepovací polštářky, které mají být umístěny na chodidlech před tím, než jdete spát. Druhý den, když ji odlepíte od chodidla, uvidíte, že nebezpečné toxiny byly z těla vyloučeny v podobě ztmavené nálepky určené k detoxu. Samolepky se dávají na chodidla, pomáhají totiž cirkulaci krve a lymfy do trupu. Náš neaktivní životní styl způsobuje, že se náš krevní oběh kumuluje kolem kotníků, v dolních končetinách a nohách obecně.

Pozitivní výsledky, které doprovázejí použití detoxikačních polštářku, jsou menší únava, bolest kloubů i méně častá bolest hlavy.

Navíc si tyto detoxikační podložky můžete již koupit v obchodě nebo si je také vyrobit sami doma.

Věci, které budete potřebovat:

  • česnek, cibule
  • voda
  • samolepicí gázy
  • ponožky

Nakrájejte česnek a cibuli, aby byly velmi dobře nasekané, pak je dejte stranou.

Nalijte vodu do hrnce a přiveďte ji k varu. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a cibuli do vroucí vody a nechte ještě vařit dalších 10 minut. 

Pak nechte vodu vychladnout 20 minut. Poté směs nalijte do středu samolepicí gázy, stačí pouze namočit. Pokud máte pocit, že je v polštářku příliš mnoho tekutiny, jednoduše ji vymačkejte ven. Také se snažte, aby se nenamočil lepicí okraj gázy.

Přimáčkněte gázu k chodidlu, především střední část. Navíc si oblečte ponožky, čímž zamezíte, že by polštářek odpadl. A uvidíte do rána, co se stane.