V Norsku se objevily dobrovolnické hlídky Alláhových vojáků, které hodlají čelit pravicovým protimigrantským Ódinovým vojákům, informuje The Local. V prohlášení Alláhových vojáků (Džundžulláh) se praví: „V reakci na bezbožné hlídky Ódinových vojáků rozhodli jsme my, muslimové, založit oddíl, který bude hlídkovat v ulicích Osla, aby odvrátil zločiny a povzbudil mravnost." Oddíl bude mít jako uniformu černé blůzy s kapucí ozdobené vlajkou se šahádou, podobnou té, kterou má DAIŠ.

Norské tajné služby a policie tuto zprávu zatím nekomentovaly.

Samotní Ódinoví vojáci, kterým má čelit oddíl Alláhových vojáků, sdělili, že vyloučili ze svých řad Ronnyho Alteho, který dosud oficiálně komentoval veškerou činnost skupiny. Příčinou byly jeho negativní výroky o Alláhových vojácích, které obvinil z násilí a donucení, a rovněž varoval před nebezpečnými následky možné srážky mezi oběma hlídkami. Ódinoví vojáci mají za to, že Alteho slova poškozují jejich image v očích Norů.

Protimigrantské hlídky Ódinových vojáků, jež jsou pojmenování podle nejvyššího božstva skandinávské mýtologie, se objevily v ulicích finských měst koncem roku 2015. Organizují je zpravidla aktivisté krajně pravicového ražení.

13. února přišla zpráva o vzniku norských Ódinových vojáků: jejich hlídky vyšly do ulic města Tønsberg na jihu Norska.