Balená voda je jedním z největších marketingových podvodů vůbec. Vezměte si vodu PepsiCo Aquafina. Už jen tím, že využívá obraz z hor, vede k domněnkám, že tato voda opravdu pochází z přírodního zdroje pitné vody. Je to v podstatě ta samá taktika, která se používá už po několik generací, které zabalily vodu do lahví a prodávali ji veřejnosti. Stejně jako prodavači potravin, kteří uvádějí, že jejich produkty jsou přírodní. PepsiCo nedávno připustili, že Aquafina je opravdu jen voda z vodovodu. Tak se zeptejte sami sebe, proč věnujete tolik peněz za vodu z kohoutku (o mnoho více, než u vás doma).

Nestlé Pure Life a Coca-Cola jsou značky Dasani, největší firma pitné vody, která také záměrně klame. Před 3 lety Coca-Cola připustila, že Dasani je filtrovaná voda z vodovodu.

V roce 2007  Corporate accountability International sídlící v Bostonu tlačili na amerického výrobce balené vody Aquafina, bylo jasné, že tato voda byla ošetřenou vodou z vodovodu. A tak uvedli, že PepsiCo se dopustilo klamavého přístupu při obchodování, a to tak, že jednoduše napustili vodu z kohoutku a prodávali ji jakou drahou vodu z přírodního zdroje.

Ačkoliv úsilí o to, aby Aquafina byla označena viditelně, že nejde o přírodní, ale balenou vodu! Je nutné, aby jejich lahve byly označeny pro veřejnost, aby věděli, co je ta voda zač.

Nové etikety vyměňujeme za Zdroj veřejného vodovodu, uznává značka vodu jako vodu z kohoutku. Aquafina se čistí v 7 krocích, odizolují se minerální látky a další látky běžně se vyskytující v komunálním zásobování vody.

Takže se zdá, že ne všechny lahve byly označeny, což je důvod, proč RT News, stejně jako Greenpeace, se zapojili do příspěvků ohledně této  falešné přírodní vody. Je to samozřejmě dobře a doufáme, že se přidají další! Aby všichni poznali pravdu o této balené vodě.

 

Důležitá fakta o balené vodě

1. Balená voda je dražší než voda z kohoutku

Podle Business Insider si balená voda vydělala celkem 11,8 miliard dolarů za 9,7 galonů vody v roce 2012. To vše vychází 300x dráž než voda z kohoutku – a to je síla!

Článek pokračuje zmínkou o několika dalších šokujících statistikách – tržby za balenou vodu se zvýšily o 350 %, to je v rámci roku 1991. Jen v tomto roce Američané utratili 2,5 miliardy dolarů za 2,4 miliardy galonů vody. 

Plastové lahve, které jsou koupené každý týden ve Spojených státech by mohly obíhat zeměkouli pětkrát. To není příjemná myšlenka a měli bychom to více řešit a věnovat tomu pozornost a lidé si musejí uvědomit, že to má také ekologické důsledky.

2. Potenciální chemické látky v balených vodách

Pravdou je, že to vezme hodně oleje k výrobě plastových lahví. Množství oleje, které je potřeba k ve výrobě plastových lahví ve spojených státech, je podobné hodnotě paliva, které spotřebuje 1 milion osobních a lehkých nákladních automobilů za jeden rok.

Není tomu tak dávno, co němečtí vědci našli EDS, které by mohlo negativně ovlivnit vývoj a reprodukci člověka. Tento EDS je obsažen asi v 18 populárních značkách balené vody! Z 24 250 nebezpečných chemickým látek, které jsou přítomny v balených vodách, byl konzistentní di (2-ethylhexyl) fumarát (DEHF). Endokrynní disruptory jsou chemické látky, které mohou zasahovat do hormonálního systému, mohou způsobit do rakovinné nádory, vrozené vady, kardiovaskulární poruchy, poruchy metabolismu i jiné vývojové poruchy.

Výzkumníci použili spektrometrii, aby zúžili DEHF jako jedinou možnou EDC. DEHF je také známý jako anti-estrogenní sloučenina, což znamená, že neidentifikovatelný EDC musí být přítomen ve vzorcích, které vykazovaly anti-androgenní aktivitu.

3. Balená voda by mohla být ještě méně kvalitní než voda z vodovodu

Není to tak dávno, co město Cleveland provedlo test na značce Fiji Water a zjistilo, že jejich voda skutečně obsahovala stopy arzenu, zatímco vodovod města nikoli.

Jak je to možné?

Kvůli mezerám ve federálním zákoně nemusí firmy, které prodávají balenou vodu, uvádět všechny informace obecných vodohospodářských zařízení. Sečteno a podtrženo: Food and Drug Administration dohlíží na balenou vodu a US ESPA má na starost vodu z vodovodu. FDA postrádá regulační orgán o EPA, řekl John Stephenson z kontrolního úřadu vlády.

Seznam společností, které prodávají balenou vodu, která není čistá (jak se zdá). Tedy skoro miliarda lidí nemá přístup k čisté vodě! Děti umírají každou minutu z chorob přenášených vodou a my jsme investovali miliardy peněz do očkování přesto, že to problém s vodou neřeší. Pokud by se vyřešil problém s čistotou vody, vymizely by i choroby přenášené znečištěnou vodou.

Naše chamtivost a chtíč po penězích se zdá být zdrojem tohoto problému. Co myslíte?