Každý, kdo se jen trochu zajímá o situací v Sýrii a Iráku, musí vidět jak Washington provozuje špinavou dvojí hru na Blízkém východě, píše se v článku na portálu Alles Schall und Rauch a své tvrzení dokládá i videem. Na jedné straně režim USA prohlašuje, že bojuje proti řezníkům z Islámského státu, na druhé straně udělá cokoliv, aby je podpořil a ochránil. V následujícím videu můžete vidět, jak jede dlouhá kolona bílých vozů IS z Iráku do Sýrie a spolu s nimi letí vrtulník Apache americké armády. Teroristé mohou, jak je vidět, používat dálnici zcela beztrestně a nerušeně za denního světla.

Je zřejmé, že teroristé IS nemají strach v oblastech, kde vzdušný prostor kontrolují Spojené státy. Kde je útok US Air Force na tak snadný cíl? To je ale pouze v případě, kdy Pentagon tolerovuje vniknutí IS do Sýrie.

Kolona nejenže není vystavena útoku, ale je dokonce doprovázena vrtulníkem Apache. Nebo vlastní snad IS nejnovější vrtulník? Pokud ano, pak ho získal stejným způsobem od USA a jeho spojenců jako je Saudská Arábie, tak jako jiné dodávky tisíce jiných zbraní..

Tvrzení, že je to ruský MI-24 je špatné. Další dezinformace. Ani Irák, ani Saú dská Arábie nebo Jordánsko nemají MI-24. Syrská armáda jich má několik, ale nikdy by nedoprovázela konvoj IS, ale naopak útočila a to platí zejména pro Rusy.

I když pomineme problematiku vrtulníku, jak je možné, že samotná kolona, složená z tolika aut nerušeně může jet za bílého dne. To jasně ukazuje, že americká armáda nejeví vůbec žádnou snahu bojovat proti IS.