Jeden z generálů NATO uvádí v Daily OSNet, že radary jsou oslepené, činnost elektronických systémů navádění narušená a navíc nainstalováno rušení satelitního příjmu v předmětném „pytli“ o rozměru 600 km. Z bojové zóny v severní Sýrii přišla zpráva o nasazení nového ruského systému elektronických rušiček, které údajně mohou oslepit radary, narušit elektronické naváděcí systémy a rušit satelitní příjem.

Daily OSNet píše, že tato poslední zpráva následuje za dřívějším ohlášením o ruském křižníku s instalovaným systémem protiraketové obrany S-300, nasazeným u břehů Latákije. Oba systémy znamenají to, co nejvyšší velitel NATO generál Philip Breedlove popisuje jako „ruský pytel“ A2/AD (anti přístup/zakázaná zóna) v Sýrii.

Ve výsledku je NATO účinně oslepeno uvnitř pytle o rozloze 600 km s centrem v ruské Latákiji. Dále se autor snaží pochopit jaké tajné zbraně Rusové v Sýrii nasadili.

Předpokládá, že zkoumaná technologie je podobná na Ričag (pákový efekt) firmy KRET (koncern radioelektronické technologie), ale zřejmě s mnohem většími možnostmi.

Systém Ričag je namontován na vrtulník Mi-8MT. Říká se, že nyní neexistuje způsob, jak jej zdolat. Jeho elektronické protiopatření je určeno k oslepení radarů, sonarů a dalších systémů detekce, k ochraně letadel, vrtulníků, bezpilotníků, pozemních a námořních sil proti raketám „vzduch – vzduch“, „země – vzduch“ i dalších obranných systémů v okruhu několika stovek kilometrů.

Může být určen k blokování jakéhokoliv druhu ozbrojených sil, včetně vrtulníků a letadel, pozemních i námořních sil. Velká pozornost se v článku věnuje krokodýlím slzám generála Breedlova, který řekl, že krom Pobaltí a Černého moře nám Rusové uzavřeli přístup i do Středozemního moře.

Podle všeho usilovně hledají body styku, ale obávají se, že náhlý přechod od konfrontace ke spolupráci bude přijat jako kapitulace. Pro Obamu je to – klacek do soukolí politické kariéry. Něco významného je i v tom, že neslyšíme ataky od jedné nevyrovnané osoby v OSN na (ruského vyslance – pozn. edit.) Čurkina.

Ohledně Sýrie a Ukrajiny se změnil tón a obsah řeči Kerryho. Nikdo už nežádá okamžitý odchod Asada, kárá se režim Porošenka kvůli porušení minských dohod. Rusko dává klidnou a adekvátní odpověď na urážky. Nyní americká média sama Obamovi připomněla všechno co tvrdil o „ekonomice rozbité na cucky“ a o Rusku jako o „regionální mocnosti“, jenže pro něho v nepříjemném vyznění.

Komentáře čtenářů jsou zhruba stejné jako od cenzora. Nevěříme, všechno jsou hlouposti, zničíme obyčejnou raketou, kremelská propaganda, i když se najdou i soudné myšlenky, kterak se Amerika dostala do stavu, kdy ji odevšad vyhánějí.

Zdroj: warfiles.ruom.cz