Vystavujeme se používáním telefonů nebezpečnému záření? A víme o tom? Ve většině případů ano. Mnohdy byli lidé upozorňováni na to, že by neměli usínat vedle telefonu nebo počítače. Tyto přístroje by měly být v nejlepším případě vypnuty, jelikož vysílají elektromagnetické záření, které ovlivňuje náš mozek i náš spánek. Naše tělo tento typ záření pohlcuje a můžeme se tak potýkat s vážnými zdravotními problémy.

Studie, která byla provedena v Izraeli na Weizmann Institute of Science, došla k závěru, že i pouhých 10 minut použití vašeho mobilního telefonu způsobuje změny v mozku, které mohou vyvolat také rakovinu.

“As of now, with only 10-12 years exposure, and use increasing dramatically, there is a concern of increase in brain cancer, related to use.” – Dr. John Bucher, Associate Director of the National Institutes of Health, National toxicology program, explained.

Obzvláště děti jsou ohrožené – mají totiž podle Dr. Johna Buchera jinou konfiguraci lebky, která umožňuje hlubší a snadnější průnik záření z mobilních telefonů.

Chraňte své zdraví a volte moudře.