Celý náš způsob života může být ukončen během jediného dne. A dokonce ani není zapotřebí jaderná válka, aby to udělala. Může to udělat protivník, nebo teroristická organizace, aby nás přivedla na kolena. Je to exploze pár dobře umístěných jaderných výbuchů vysoko v naší atmosféře. Výsledné elektromagnetické pulsy (EMP), usmaží elektroniku od pobřeží k pobřeží. Samozřejmě by toho mohlo být dosaženo bez jakéhokoliv útoku. Vědci nám říkají, že masivní sluneční bouře v minulosti zasáhly naši planetu, a že se dají očekávat i v budoucnu další. 

Jak se dočtete níže, nejnovějším příkladem toho byla Carringtonská událost ("Carrington Event") v roce 1859. Pokud podobný výbuch Slunce nás zasáhne dnes, odborníci říkají, že život v Americe může náhle připomínat život v roce 1800, a hospodářské škody by mohly být v řádu bilionů dolarů. To je jedna z největších potenciálních hrozeb, které čelíme jako národ a přesto Barack Obama v podstatě neudělal nic, aby nás připravil.

Technologie nezbytné k provedení takového útoku elektromagnetickými pulsy proti Spojeným státům se stala mnohem dostupnější v posledních letech. Podle článku   v deníku Wall Street Journal , dokonce i národy, jako je Severní Korea a Írán, buď již mají nebo budou mít brzy možnost nás napadnout tímto způsobem …

Národy, jako je Severní Korea (a možná i Írán), brzy dostihnou Rusko a Čínu a budou mít primární ingredience pro útok EMP: jednoduché balistické rakety, jako Scuds které by mohly být odpáleny z nákladní lodi poblíž našich břehů; rakety umístěné na nízné oběžné dráze; a jednoduché menší jaderné zbraně, které mohou generovat záření gama a ohnivé koule.

Kdyby se EMP útok ve velkém měřítku úspěšně uskutečnil, bylo by to katastrofa nad rámec všeho, co Spojené státy zažily v minulosti. EMP komise, která byla založena v Kongresu říká, že  je pravděpodobné, že většina z nás by skončit mrtva …

Jak by úspěšný EMP útok vypadal? EMP Komise v roce 2008 odhadla, že do 12 měsíců od celostátního výpadku, by až na 90% populace v USA by mohlo zahynout hladem, nemocemi a společenským zhroucením.

V roce 2009 se kongresová komise o strategické obrany Spojených států, jejíž spolupředsedové byli bývalí tajemníci obrany William Perry a James Schlesinger, shodla se zjištěními EMP komise a vyzvala k okamžitým opatřením k ochraně rozvodné sítě. Studie Národní akademie věd, Ministerstva energetiky, Federální komise pro regulaci energetiky a National Intelligence Council dospěla k podobným závěrům. Pokud jste útočník, který hledá "Smrtící úder" pro Spojené státy, tato čísla by jistě upoutala vaši pozornost.

A nedávno bylo uvedeno WND,  že íránská armáda již ví o takovémto scénáři …

Peter Vincent Pry, který je výkonným ředitelem poradní skupiny Kongresu nazvané Zásahové síly pro národní a vnitřní bezpečnost, vyvolal poplach protože má být uzavřena dohoda s Íránem.

Řekl, že američtí vojenští představitelé potvrdili reálnost takového íránského scénáře.

"Íránské vojenské dokumenty popisují takový scénář – včetně nedávno přeložené íránské vojenské učebnice, která pojednává o scénáři útoku EMP proti Spojeným státům," napsal Pry v nedávném hlavním on-line příspěvku v mediální síti Izraele, Aruz Sheva.

"Írán s malým počtem jaderných raket může EMP útokem ohrozit existenci modernity a způsobit umíráček západních principů mezinárodního práva, humanismu a svobody," řekl.

Velmi mrazivá záležitost.

A samozřejmě existuje mnoho, mnoho dalších, kteří  by mohli USA zničit, než jen Íránci.

Mezitím se naše energetická síť stala mnohem zranitelnější, než by si většina Američanů odvážila představit.

V předchozích článcích jsem diskutoval nedávnou zprávu Federální komise pro regulaci energetiky, která je uvádí následující …

"Zničení devíti propojovacích rozvoden a transformátorů odstaví celou síť Spojených států po dobu alespoň 18 měsíců, pravděpodobně déle."

Začínáte si dělat obrázek?

Celý náš způsob života závisí na elektřině. Pokud odpojíte elektřinu, naše společnost se přemění doslova přes noc.

Úspěšný EMP by byl naprostou noční můrou pro tento národ. Jen se podívejte, co americký zástupce Scott Perry musel říci o možném útoku v loňském roce …

"Důsledky takového útoku by mohly být katastrofální; veškerá elektronika, napájecí systémy a informační systémy by mohly vypadnout" Rep. Scott Perry řekl v připravených poznámkách během podávání jednání EMP v květnu v slyšení parlamentního výboru pro vnitřní bezpečnost Spojených států. "To by mohlo vést k řetězovému výpadku vzájemně závislé infrastruktury, jako je voda, plyn a telekomunikace . I když chápeme, že je to extrémní případ, musíme být vždy připraveni pro případ, kdy se protivník rozhodne využít tuto technologii."

V podstatě by náhle nic nefungovalo a téměř vše, co bereme jako samozřejmost, by bylo najednou pryč.

V   předchozím článku jsem vysvětlil některé důsledků této události …

  • nebylo by žádné teplo pro Váš domov
  • voda by již nebyla dodávána do většiny domácností
  • váš počítač nebude fungovat
  • nebyl by internet
  • telefony nebudou fungovat
  • nebyla by žádná televize
  • nebylo by rádio 
  • bankomaty by nefungovaly
  • nebylo by žádné bankovnictví 
  • debetní karty a kreditní karty nebude fungovat
  • bez elektřiny většina čerpacích stanic nebude fungovat
  • většina lidí by nebyla schopna pracovat bez elektřiny a zaměstnanost by se zhroutila
  • obchod bude umrtven
  • nemocnice nebude moci fungovat normálně
  • velmi rychle by skončila lékařské péče
  • veškerá chlazení by se vypnula a mražené potraviny v našich domovech a supermarketech by se zkazily

A jak jsem se zmínil výše, to vše se může stát i bez útoku.

Přímý zásah velké sluneční bouře může způsobit přesně to samé.

NASA říká, že existuje 12 procentní pravděpodobnost, že taková bouře nás zasáhne v průběhu příštích deseti let …

NASA varuje, že je tu 12 % šance, že extrémní sluneční bouře zasáhne Zemi v příštím desetiletí, masivní elektromagnetické pulzy vyvolají výpadek sítí po celém světě.

Ekonomický dopad tohoto katastrofického scénáře by mohl překročit 2 tisíce miliard $ – neboli 20 krát více, než náklady na hurikán Katrina, podle Národní akademie věd.

V posledních letech jsme měli opravdu štěstí.

Bylo to o vlásek v roce 2012 a podruhé v roce 2013.

Následující výňatek je z připravované knihy, které jsem spoluautorem s Barbarou Fix, která bude brzy zveřejněna pod názvem "Připravte se teď" (Get Prepared Now)…

Většina lidí nemá absolutně žádnou představu, že Zemi sotva minulo usmažení masivním EMP od erupce na Slunci v roce 2012 a v roce 2013. A v roce 2014, tam byla další obrovská sluneční bouře, která by způsobila obrovské škody, pokud by byla zaměřena na našich planeta. Pokud některá z těchto bouří zasáhne přímo nás, výsledek by byl katastrofální. Elektrické transformátory by vzplály, rozvodné sítě by vypadly  a hodně naší technologie by zkolabovalo. V podstatě by život, jak jej známe,  přestal existovat – alespoň na nějaký čas. Tyto druhy slunečních bouří zasáhly Zemi mnohokrát předtím, a experti nám říkají, že je nevyhnutelné, že se to stane znovu. Nejznámější tato událost se stala v roce 1859, a byla známa jako Carringtonská událost (Carrington event). Ale jinak než na telegrafu, nebylo lidstvo závislé na technice v té době. Pokud by dnes nastala jiná „Carrington Event“, bylo by to naprostou noční můrou. Studie Lloyd z Londýna došla k závěru, že by to ubralo 2.600 miliard $  z globální ekonomiky, a trvala až deset let náprava škod. Bohužel, vědci trvají na tom, že se to v nějakém okamžiku stane. Jedinou otázkou je kdy.

Takže dávat pozor na Slunce.

Obří ohnivá koule, kolem které se točíme, se začala chovat velmi nevyzpytatelně, a  má sílu ukončit náš způsob života kdykoli.

Vědci nám říkají, že velká erupce může nastat 7. dubna …

V magnetickém pásu, táhnoucím se přes půl Slunce, došlo k erupci v pozdních hodinách 4. dubna (22: 00-23: 00, UT). Erupce rozdělila sluneční atmosféru, mrštila  částice do prostoru a vytvořila "kaňon ohně," zobrazený ve filmu zaznamenaném Solar Dynamics Observatory: zářící stěny kaňonu sledovaly původní pás magnetických sil nad slunečním povrchem. Od začátku do konce se táhne v délce více než 300.000 km – skutečný Grand Canyon.

Fragmenty jádra erupce byly  hnány pryč od Slunce přibližně rychlostí 900 km/s. Většina částic mine Zemi, ale ne všechny. Očekává se, že by úder tohoto mraku na magnetické pole naší planety mohl přijít 7. dubna. Ve vysokých zeměpisných šířkách by diváci měli pozorovat polární záře.

Událost ohledně 7. dubna nám však nezpůsobí velké problémy. Ale jednoho dne  bude sluneční bouře, která je způsobí.

Osobně si ani nedovedu představit, jaké by to bylo bez elektřiny.

Vzhledem k tomu, že jsme se stali tak hluboce závislí na technice, většina z nás nemá absolutně žádnou představu, jak žít bez ní.

Útok elektromagnetickým pulsem by mohl být jedním z nejrychlejších způsobů, jak ochromit Ameriku a ukončit dominanci Spojených států ve světových záležitostech. A v této době jsou stovky milionů lidí po celém světě, kteří by rádi viděli, aby se stalo.

Takže nedělat žádné kroky k ochraně naší rozvodné sítě před takovým úderem je velmi hloupé. Ale to je přesně to, co se Barack Obama (a prezidenti před ním),  rozhodli udělat. Máme technologii, která by zmírnila škody, způsobené elektromagnetickým pulsem. Ale spíše než utrácet peníze, se Obama rozhodl doufat, že se to nikdy nestane.

Až do tohoto okamžiku, jsme měli štěstí. Ale jednou, se naše štěstí může vyčerpat.

Překlad: P. Reif

Zdroj: thee miccollapseblog.com